Pohorska omleta
Pohorska omleta je preposta sladica, na katero smo morda že malce pozabili. Priprava je hitra, rezultat pa fantastična eksplozija puhastega biskvita, smetane in svežega sadja. Količine zadoščajo za 3-4 osebe.

Sestavine za pohorsko omleto:
- 6 jajc
- 6 žlic moke
- 6 žlic mleka
- 4 žlice sladkorja
- vanilijev sladkor
- nastrgana lupina ene limone
- 150 g borovnic ali drugega jagodičevja
- 250 ml sladke smetane
Priprava:
- jajca loči na rumenjake in beljake
- rumenjakom dodaj sladkor, vanilijev sladkor in mleko ter jih penasto vmešaj
- nato rumenjakom primešaj še moko in limonino lupinico
- beljake stepi v sneg
- sneg nato rahlo vmešaj v zmes rumenjakov in moke
- razporedi na pekač pokrit s peki papirjem (lahko ena velika omleta ali 5-6 manjših)
- peci 15 minut pri 180 °C, oziroma dokler omleta ni zlato rumene barve
- ko so omlete še tople jih prepogni
- stepi smetano
- na omleto razporedi nekaj smetane, posuj z borovnicami in nazaj prepogni
- preostanek smetane uporabi za dekoracijo
- omleto lahko po želji na koncu posipaš še s sladkorjem v prahu
Dober tek!