Špinačna lazanja z gorgonzolo
Lazanja je nekaj najboljšega kar se lahko zgodi testeninam. Kombinacija špinače, bešamelne omake in gorgonzole pa sploh ne more zgrešiti. Razvajaj sebe in bližnje s to krasno lazanjo.
Sestavine za 3 osebe:
LAZANJA:
- 200 g testenin za lazanjo
- pol kilograma zamrznjene špinače
- ena čebula
- dva stroka česna
- 100 g mozzarelle
- 150 g rikote
BEŠAMEL Z GORGONZOLO:
- 50 g masla
- dve žlici moke
- pol litra mleka
- 100 g gorgonzole
- sol
- muškatni orešček
Priprava špinačne lazanje z gorgonzolo:
- špinačo odtali, čebulo in česen nasekljaj in ju prepraži, nato dodaj čez še špinačo in jo prepraži
- na koncu dodaj še sol in rikoto, premešaj in odstavi
- zdaj je čas, da se lotiš bešamela
- v ponvi segrej maslo, dodaj moko, premešaj in nekaj časa praži
- nato začni postopno prilivati mleko, vmes pa ves čas mešaj
- na takšen način kuhaj približno pet minut, na koncu dodaj sol, muškatni orešček in gorgonzolo
- mešaj še toliko časa, da se gorgonzola popolnoma raztopi in odstavi
- začni zlagati lazanjo v kvadratnem pekaču
- najprej dodaj zajemalko bešamel omake z gorgonzolo in čez razporedi plast testenin
- nadaljuj še z eno plastjo bešamela, potem dodaj plast špinače in nekajkrat ponovi
- zaključi s plastjo testenin, ki jo preliješ z bešamelom in pokriješ z na rezine narezano mozzarello
- peci 25 – 30 minut pri 180 °C
- preden postrežeš počakaj nekaj minut
Dober tek!
Tvoja ocena šteje