Špinačna lazanja z gorgonzolo
Lazanja je nekaj najboljšega kar se lahko zgodi testeninam. Kombinacija špinače, bešamelne omake in gorgonzole pa sploh ne more zgrešiti. Razvajaj sebe in bližnje s to krasno lazanjo.
Količina: 3 porcije / Čas priprave: 50 minut / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine:
LAZANJA:
- 200 g testenin za lazanjo
- 500 g zamrznjene špinače
- ena čebula
- dva stroka česna
- 100 g mozzarelle
- 150 g rikote
BEŠAMEL Z GORGONZOLO:
- 50 g masla
- dve žlici moke
- pol litra mleka
- 100 g gorgonzole
- sol
- muškatni orešček
Priprava:
- Špinačo odtalimo in dobro ožamemo.
- V ponvi segrejemo žlico olja in na njem popražimo drobno sesekljano čebulo. Ko se čebula zlato obarva dodamo česen in pražimo 1-2 minuti.
- Primešamo špinačo, sol in pražimo par minut.
- Odstavimo z ognja in primešamo rikoto.
- V loncu stopimo maslo in primešamo moko. Pražimo 2-3 minute, da pokuhamo moko.
- Med mešanjem postopoma prilijemo mleko. Kuhamo in mešamo približno 5 minut, da se prične bešamel gostiti. Vmes začinimo s soljo in muškatnim oreščkom.
- Na koncu dodamo gorgonzolo in mešamo na ognju toliko časa, da se v celoti raztopi nato odstavimo.
- V pekač (12 x 20 cm) dodamo zajemalko bešamelne omake in čez razporedimo plast testenin.
- Nadaljujemo še z eno plastjo bešamela, potem dodajmo plast špinače in ponovimo postopek do porabe sestavin.
- Zaključimo s plastjo testenin, ki jo prelijemo z bešamelom in pokrijemo z rezinami mozzarelle.
- Lazanjo pečemo 25 – 30 minut pri 180 °C.
- Pred postrežbo lazanjo rahlo ohladimo.
Dober tek!