Lazanja je nekaj najboljšega kar se lahko zgodi testeninam. Kombinacija špinače, bešamelne omake in gorgonzole pa sploh ne more zgrešiti. Razvajaj sebe in bližnje s to krasno lazanjo.

Sestavine za 3 osebe:

LAZANJA:

  • 200 g testenin za lazanjo
  • pol kilograma zamrznjene špinače
  • ena čebula
  • dva stroka česna
  • 100 g mozzarelle
  • 150 g rikote

BEŠAMEL Z GORGONZOLO:

  • 50 g masla
  • dve žlici moke
  • pol litra mleka
  • 100 g gorgonzole
  • sol
  • muškatni orešček

Priprava špinačne lazanje z gorgonzolo:

  1. špinačo odtali, čebulo in česen nasekljaj in ju prepraži, nato dodaj čez še špinačo in jo prepraži
  2. na koncu dodaj še sol in rikoto, premešaj in odstavi
  3. zdaj je čas, da se lotiš bešamela
  4. v ponvi segrej maslo, dodaj moko, premešaj in nekaj časa praži
  5. nato začni postopno prilivati mleko, vmes pa ves čas mešaj
  6. na takšen način kuhaj približno pet minut, na koncu dodaj sol, muškatni orešček in gorgonzolo
  7. mešaj še toliko časa, da se gorgonzola popolnoma raztopi in odstavi
  8. začni zlagati lazanjo v kvadratnem pekaču
  9. najprej dodaj zajemalko bešamel omake z gorgonzolo in čez razporedi plast testenin
  10. nadaljuj še z eno plastjo bešamela, potem dodaj plast špinače in nekajkrat ponovi
  11. zaključi s plastjo testenin, ki jo preliješ z bešamelom in pokriješ z na rezine narezano mozzarello
  12. peci 25 – 30 minut pri 180 °C
  13. preden postrežeš počakaj nekaj minut

Dober tek!