Špinačna lazanja z gorgonzolo

Špinačna lazanja z gorgonzolo

Lazanja je nekaj najboljšega kar se lahko zgodi testeninam. Kombinacija špinače, bešamelne omake in gorgonzole pa sploh ne more zgrešiti. Razvajaj sebe in bližnje s to krasno lazanjo.

Špinačna lazanja z gorgonzolo

Količina: 3 porcije / Čas priprave: 50 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine:

LAZANJA:

  • 200 g testenin za lazanjo
  • 500 g zamrznjene špinače
  • ena čebula
  • dva stroka česna
  • 100 g mozzarelle
  • 150 g rikote

BEŠAMEL Z GORGONZOLO:

  • 50 g masla
  • dve žlici moke
  • pol litra mleka
  • 100 g gorgonzole
  • sol
  • muškatni orešček

Priprava:

  1. Špinačo odtalimo in dobro ožamemo.
  2. V ponvi segrejemo žlico olja in na njem popražimo drobno sesekljano čebulo. Ko se čebula zlato obarva dodamo česen in pražimo 1-2 minuti.
  3. Primešamo špinačo, sol in pražimo par minut.
  4. Odstavimo z ognja in primešamo rikoto.
  5. V loncu stopimo maslo in primešamo moko. Pražimo 2-3 minute, da pokuhamo moko.
  6. Med mešanjem postopoma prilijemo mleko. Kuhamo in mešamo približno 5 minut, da se prične bešamel gostiti. Vmes začinimo s soljo in muškatnim oreščkom.
  7. Na koncu dodamo gorgonzolo in mešamo na ognju toliko časa, da se v celoti raztopi nato odstavimo.
  8. V pekač (12 x 20 cm) dodamo zajemalko bešamelne omake in čez razporedimo plast testenin.
  9. Nadaljujemo še z eno plastjo bešamela, potem dodajmo plast špinače in ponovimo postopek do porabe sestavin.
  10. Zaključimo s plastjo testenin, ki jo prelijemo z bešamelom in pokrijemo z rezinami mozzarelle.
  11. Lazanjo pečemo 25 – 30 minut pri 180 °C.
  12. Pred postrežbo lazanjo rahlo ohladimo.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi