Rolice s sirom in rumeno papriko

Rolice s sirom in rumeno papriko

Rolice s sirom in rumeno papriko se znajdejo v večih vlogah. Kot prigrizek, priloga ali malica. Kvašeno listnato testo premažemo z mešanico rikote in cheddarja. Čez pa razmažemo mešanico karamelizirane rdeče čebule, okisane rumene paprike in česna. Vse skupaj zavijemo v rolice in spečemo. Kadar so prazniki pred vrati lahko rolice oblikujemo tudi v obliki smrečice in jih postrežemo kot praznično prilogo.

Rolice s sirom in rumeno papriko

V sodelovanju z Droga dobrote.

Čas priprave: 60 minut / Količina: 20 rolic / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine za rolice:

  • 4 žlice olivnega olja
  • 4 rdeče čebule
  • 4 stroki česna
  • 360 g vloženih filejev rumene paprike Droga
  • žlička dimljenega čilija
  • žlička soli
  • 600 g rikote
  • 300 g ribanega sira cheddar
  • 800 g kvašenega listnatega testa

Priprava rolic:

  1. Česen in čebulo drobno sesekljamo in ju popražimo v ponvi na olivnem olju.
  2. Fileje rumene paprike narežemo na manjše kocke in jih pražimo skupaj s čebulo in česnom 5 minut.
  3. Dodamo dimljen čili in sol, premešamo in odstavimo, da se ohladi.
  4. V večji skledi zmešamo rikoto in riban cheddar.
  5. Polovico testa razvaljamo na dimenzije 30 x 40 cm.
  6. Povrh enakomerno razmažemo polovico sirnega nadeva, nato pa čez razporedimo še polovico zelenjavnega nadeva.
  7. Testo narežemo na 4 cm trakove in jih zavijemo v rolice.
  8. Rolice zlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko v obliki smrečice.
  9. Ko nam zmanjka rolic ponovimo postopek z drugo polovico testa in nadeva. Ločeno jih rolamo zato, da testo ostane čim bolj hladno.
  10. Vse skupaj pečemo 30-35 minut pri 200 °C.
  11. Postrežemo še tople, lahko pa jih tudi enostavno pogrejemo za kasnejše serviranje.

Nasveti:

Rolice lahko spečemo tudi dan vnaprej, jih hranimo v hladilniku, nato pa pred postrežbo samo pogrejemo v pečici. Na tej točki jih lahko tudi gratiniramo.

Namesto kvašenega listnatega testa lahko uporabimo tudi listnato testo.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi