Rolice s sirom in rumeno papriko
Rolice s sirom in rumeno papriko se znajdejo v večih vlogah. Kot prigrizek, priloga ali malica. Kvašeno listnato testo premažemo z mešanico rikote in cheddarja. Čez pa razmažemo mešanico karamelizirane rdeče čebule, okisane rumene paprike in česna. Vse skupaj zavijemo v rolice in spečemo. Kadar so prazniki pred vrati lahko rolice oblikujemo tudi v obliki smrečice in jih postrežemo kot praznično prilogo.
V sodelovanju z Droga dobrote.
Čas priprave: 60 minut / Količina: 20 rolic / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine za rolice:
- 4 žlice olivnega olja
- 4 rdeče čebule
- 4 stroki česna
- 360 g vloženih filejev rumene paprike Droga
- žlička dimljenega čilija
- žlička soli
- 600 g rikote
- 300 g ribanega sira cheddar
- 800 g kvašenega listnatega testa
Priprava rolic:
- Česen in čebulo drobno sesekljamo in ju popražimo v ponvi na olivnem olju.
- Fileje rumene paprike narežemo na manjše kocke in jih pražimo skupaj s čebulo in česnom 5 minut.
- Dodamo dimljen čili in sol, premešamo in odstavimo, da se ohladi.
- V večji skledi zmešamo rikoto in riban cheddar.
- Polovico testa razvaljamo na dimenzije 30 x 40 cm.
- Povrh enakomerno razmažemo polovico sirnega nadeva, nato pa čez razporedimo še polovico zelenjavnega nadeva.
- Testo narežemo na 4 cm trakove in jih zavijemo v rolice.
- Rolice zlagamo na pekač, obložen s papirjem za peko v obliki smrečice.
- Ko nam zmanjka rolic ponovimo postopek z drugo polovico testa in nadeva. Ločeno jih rolamo zato, da testo ostane čim bolj hladno.
- Vse skupaj pečemo 30-35 minut pri 200 °C.
- Postrežemo še tople, lahko pa jih tudi enostavno pogrejemo za kasnejše serviranje.
Nasveti:
Rolice lahko spečemo tudi dan vnaprej, jih hranimo v hladilniku, nato pa pred postrežbo samo pogrejemo v pečici. Na tej točki jih lahko tudi gratiniramo.
Namesto kvašenega listnatega testa lahko uporabimo tudi listnato testo.
Dober tek!