Preprosto pecivo, ki ima ogromno imen. Je zelo enostavno, zato se mi zdi primerno tudi za otroke, ki lahko hitro osvojijo pripravo. Osnova so keksi, ki jih poznamo kot “Albert kekse”, so pa seveda na voljo pod mnogimi imeni. Sledi kombinacija jabolk in pudinga, vse skupaj pa je obogateno s stepeno sladko smetano.

Sestavine

  • 1 kg jabolk
  • 1 l vode
  • 300 g keksov (Leibnitz ali Albert ipd)
  • 2 vanilijeva pudinga
  • 5 dl sladke smetane
  • 100 g sladkorja
  • 2 žlici sladkorja (za smetano)
  • cimet
  • 0,3 dl ruma

 

Postopek

  • jabolka olupi, grobo naribaj
  • zavri vodo, dodaj ji cimet in sladkor ter jabolka
  • kuhaj nekaj minut, da se jabolka zmehčajo
  • vmešaj vanilijev puding in kuhaj po navodilu z embalaže (pred tem ga zmešaj ločeno v posodici z nekaj vode)
  • pekač (15×30 cm) obloži z 1 plastjo keksov
  • prelij z mešanico jabolk in pudinga
  • pecivo se naj ohladi
  • nato ga premažeš s stepeno sladko smetano, ki ji dodaš še rum in 2 žlici sladkorja