Kaj je boljšega od dobrih domačih štrukljev, ki jih postrežeš še s sveže praženimi drobtinami? Tokrat poleg skute v nadevu najdeš še bučo. Za tak prijeten jesenski pridih.

Sestavine za testo:

  • 350 g moke
  • 1 jajce
  • 2 dl mlačne vode
  • 4 žlice olja
  • žlička soli

Sestavine za bučni nadev:

  • 350 g buče
  • 150 g skute
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 jajci
  • sol
  • poper
  • timijan

Priprava:

  1. Zmešamo moko, jajce, mlačno vodo, olje, in sol
  2. Testo dobro pregnetemo, po potrebi dodamo moko, pokrijemo in pustimo počivati vsaj pol ure
  3. Bučo olupimo, skuhamo in počakamo, da se ohladi
  4. V skledi pretlačimo bučo, skuto, jajci, kislo smetano, timijan, sol in poper
  5. Testo razvaljamo na pomokani površini in ga raztegnemo z rokami
  6. Nadev razporedimo po testu
  7. Testo zavijemo v štrukelj, vse skupaj zavijemo v krpo in kuhamo pol ure v slanem kropu
  8. Na maslu prepražimo drobtine in postrežemo

Nasvet:

Štruklje tradicionalno kuhamo zavite v krpo ali gazo, alternativa temu je uporaba alu folije, plastične folije za živila, zelo lepo se pa skuhajo tudi na sopari.

Dober tek!