Domači štruklji z bučo
Kaj je boljšega od dobrih domačih štrukljev, ki jih postrežeš še s sveže praženimi drobtinami? Tokrat poleg skute v nadevu najdeš še bučo. Za tak prijeten jesenski pridih.
Sestavine za testo:
- 350 g moke
- 1 jajce
- 2 dl mlačne vode
- 4 žlice olja
- žlička soli
Sestavine za bučni nadev:
- 350 g buče
- 150 g skute
- 2 žlici kisle smetane
- 2 jajci
- sol
- poper
- timijan
Priprava:
- Zmešamo moko, jajce, mlačno vodo, olje, in sol
- Testo dobro pregnetemo, po potrebi dodamo moko, pokrijemo in pustimo počivati vsaj pol ure
- Bučo olupimo, skuhamo in počakamo, da se ohladi
- V skledi pretlačimo bučo, skuto, jajci, kislo smetano, timijan, sol in poper
- Testo razvaljamo na pomokani površini in ga raztegnemo z rokami
- Nadev razporedimo po testu
- Testo zavijemo v štrukelj, vse skupaj zavijemo v krpo in kuhamo pol ure v slanem kropu
- Na maslu prepražimo drobtine in postrežemo
Nasvet:
Štruklje tradicionalno kuhamo zavite v krpo ali gazo, alternativa temu je uporaba alu folije, plastične folije za živila, zelo lepo se pa skuhajo tudi na sopari.
Dober tek!