Testenine s karamelizirano čebulo iz enega lonca
Testenine s karamelizirano čebulo iz enega lonca so predelava francoske klasične čebulne juhe. Priprava v enem loncu nam prihrani pri pomivanju, jed pa se enostavno lahko tudi shrani v hladilniku in se jo pogreje naslednji dan. Tole je resnično hitro pripravljeno kosilo, ki pocrklja dušo in telo.
Jedi iz enega lonca so pri nas doma klasika, ko govorimo o kosilih ali večerjah med tednom. Za takrat, ko želimo nekaj okusnega, polnovrednega in hkrati enostavno pripravljenega. Kar se tiče izbora testenin ga prepuščam povsem vam. Lahko so to polžki, fusilli, peresniki ali katera koli druga zabavna oblika.
In še nagovor za tiste, ki ne želite zgoščevati zadev z moko. Uporabite lahko škrob ali pa dodate kakšno čebulo več in, ko so karamelizirane, vzamete pol čebul ven, jih spasirate s paličnim mešalnikom in vse skupaj vrnete v lonec, da bo bolj gosto.
V sodelovanju z Lidl Slovenija.
Količina: 3 porcije / Čas priprave: 50 minut / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine:
- 50 g masla
- 500 g čebule
- 2 stroka česna
- 200 g šampinjonov
- žlica moke
- 2,5 dl suhega belega vina
- 600 ml zelenjavne jušne osnove
- 200 g testenin
- žlička timijana
- sol in poper po okusu
Priprava:
- Maslo stopimo v večjem loncu
- Čebule razpolovimo in narežemo na tanke rezine. Dodamo v lonec in pri zmernem ognju pražimo približno 25 minut. Vmes večkrat premešamo.
- Ko čebula porjavi, dodamo drobno nasekljan česen in ga pražimo, da zadiši.
- Dodamo na večje koščke narezane šampinjone, pražimo 5 minut, nato primešamo žlico moke, dobro premešamo in zalijemo z vinom.
- Ko se vino pokuha dodamo še testenine, jušno osnovo, začimbe in premešamo. Kuhamo približno 20 do 25 minut pri zmernem ognju. Vmes večkrat premešamo.
Nasveti:
Kadar za kuhanje uporabljamo vino vedno izberemo takšnega, ki bi ga z veseljem ponudili tudi gostom.
Če želite še več okusa dodajte praženo, na kocke narezano panceto. Povrh testenin pa ne pozabite še na riban sir, pekorino ali parmezan.
Poskusite še rdeči riž iz pečice v enem loncu.
Dober tek!