Bogate toast šnite

Bogate toast šnite

Bogate toast šnite so prava izbira za hitro kosilo, večerjo ali sobotni zajtrk. Sam jih pogosto pripravim, ko pridem domov nekoliko bolj pozno in se z večerjo že kar malo mudi. So hitro pripravljene, preproste in brezkompromisno okusne. Točno takšne, kot jih imam najraje.

Bogate toast šnite

Bogate toast šnite sem napolnil z nadevom iz pora, mlade špinače, šampinjonov in cheddar sira. Vse skupaj je lepo začinjeno s čilijem in malce dimljene paprike. Lahko pa uporabite kakršenkoli nadev. Priporočam, da uporabite kar imate na voljo v hladilniku.

Količina: 2 osebi  / Čas priprave: 25 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Hranilne vrednosti (na porcijo) 
Energetska vrednost 984 kcal
Beljakovine46 g
Ogljikovi hidrati56 g
Maščobe69 g

Sestavine:

  • 70 g pora
  • 200 g šampinjonov
  • 125 g mlade špinače
  • 30 g masla
  • pol žličke soli
  • pol žličke dimljene paprike
  • čili ali poper po okusu
  • 6 rezin toasta
  • 4 rezine cheddar sira
  • 4 jajca
  • 120 ml smetane
  • 30 g ribanega parmezana

Postopek:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C.
  2. Pripravimo pekač velikosti približno 20×25 cm in ga namastimo.
  3. Por in šampinjone očistomo in narežemo na tanjše rezine.
  4. V ponvi segrejemo maslo in na njem najprej 3 minute pražimo por, nato dodamo še šampinjone in pražimo dokler ne spustijo vode.
  5. Sedaj dodamo še oprano mlado špinačo in vse skupaj kuhamo dokler špinača ne oveni.
  6. Proti koncu kuhanja dodamo sol, dimljeno papriko, čili ali poper. Premešamo in odstavimo.
  7. V skodelici z metlico zmešamo jajca, smetano in ščep soli.
  8. Sedaj vzamemo namaščen pekač in vanj položimo prvo plast toastov. Pekač je lahko tudi drugačne dimenzije.
  9. Jaz sem v pekač položil dva cela toasta, enega pa razrezal na polovički in še dopolnil praznino v pekaču.
  10. Sedaj povrh prve plasti toastov razporedimo nadev, čez položimo rezine sira in pokrijemo še z drugo plastjo toastov. Tudi tukaj poskusimo zapolniti čim večji del pekača.
  11. Toaste prelijemo z jajčno mešanico, posujemo z ribanim parmezanom in prestavimo v pečico.
  12. Pečemo 15 minut pri 180 °C na sredini in brez ventilacije. Nato vklopimo žar in ventilacijo, temperaturo dvignemo na 250 °C in pečemo še približno 3 minute. Pazimo, da se toasti ne prepečejo.
  13. Postrežemo še tople.
Bogate toast šnite

Nasveti:

Namesto toastov lahko uporabite tudi star kruh.

Nadev prilagodite svojim željam. Krasna kombinacija je tudi z ostanki včerajšnjega piščanca, špinačo in brie sirom.

Poskusite tudi Kruhov narastek z bučkami ali Začinjen tahini preliv.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi