Pecivo s kakavom skuto in smetano

Sočen brownie s kakavom, skuto in smetano

Rahel, sočen brownie. Pecivo s pravim kakavom in prelivom iz slastne skute in kisle smetane. Priprava primerno enostavna tudi za najmlajše. Morda je prav to pecivo primerno za prva kulinarična ustvarjanja podmladka.

Pecivo s kakavom skuto in smetano

Količina: 20 kock /Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine: (za pekač 30 x 15 cm)

Za brownie maso:

  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 70 g gladke bele moke (TIP 400 ali 500)
  • 70 g temnega kakava v prahu
  • 0,5 dl ruma
  • 100 g stopljenega masla ali gheeja
  • 1 čž cimeta v prahu

Za skutin preliv:

  • 500 g skute
  • 2 dl kisle smetane
  • 1 jajce
  • 1 vanilijev sladkor
  • 30 g sladkorja

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo pekač (30 x 15 cm), ki ga premažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko.
  2. V skledi skupaj zmešamo moko, temen kakav, cimet in ščep soli.
  3. V drugi skledi skupaj zmešamo jajca, sladkor, stopljeno maslo in rum.
  4. K mokrim sestavinam postopoma primešamo suhe sestavine. Mešamo le toliko časa, da dobimo enotno maso.
  5. Maso za kolač prelijemo v pekač in pečemo 20 minut pri 180 °C.
  6. Med peko pripravimo skutin preliv. V skledi skupaj zmešamo skuto, smetano, jajce, vanilijev sladkor in sladkor.
  7. Prelijemo po brownie kolaču in postavimo nazaj v pečico za 15 minut pri 180 °C.
  8. Pečeno pecivo ohladimo, posipamo s kakavom v prahu in postrežemo.

Nasveti:

Pecivo hranimo na hladnem do 3 dni.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi