Sočen brownie s kakavom, skuto in smetano
Rahel, sočen brownie. Pecivo s pravim kakavom in prelivom iz slastne skute in kisle smetane. Priprava primerno enostavna tudi za najmlajše. Morda je prav to pecivo primerno za prva kulinarična ustvarjanja podmladka.
Količina: 20 kock /Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine: (za pekač 30 x 15 cm)
Za brownie maso:
- 3 jajca
- 150 g sladkorja
- 70 g gladke bele moke (TIP 400 ali 500)
- 70 g temnega kakava v prahu
- 0,5 dl ruma
- 100 g stopljenega masla ali gheeja
- 1 čž cimeta v prahu
Za skutin preliv:
- 500 g skute
- 2 dl kisle smetane
- 1 jajce
- 1 vanilijev sladkor
- 30 g sladkorja
Priprava:
- Pečico segrejemo na 180 °C in pripravimo pekač (30 x 15 cm), ki ga premažemo z maslom in obložimo s papirjem za peko.
- V skledi skupaj zmešamo moko, temen kakav, cimet in ščep soli.
- V drugi skledi skupaj zmešamo jajca, sladkor, stopljeno maslo in rum.
- K mokrim sestavinam postopoma primešamo suhe sestavine. Mešamo le toliko časa, da dobimo enotno maso.
- Maso za kolač prelijemo v pekač in pečemo 20 minut pri 180 °C.
- Med peko pripravimo skutin preliv. V skledi skupaj zmešamo skuto, smetano, jajce, vanilijev sladkor in sladkor.
- Prelijemo po brownie kolaču in postavimo nazaj v pečico za 15 minut pri 180 °C.
- Pečeno pecivo ohladimo, posipamo s kakavom v prahu in postrežemo.
Nasveti:
Pecivo hranimo na hladnem do 3 dni.