Rahel, sočen brownie. Pecivo s pravim kakavom in prelivom iz slastne skute in kisle smetane. Priprava primerno enostavna tudi za najmlajše. Morda je prav to pecivo primerno za prva kulinarična ustvarjanja podmladka.

 

Sestavine (za pekač 30 x 15 cm)

Osnova

  • 3 jajca
  • 150 g sladkorja
  • 70 g gladke bele moke (TIP 400 ali 500)
  • 70 g kakava v prahu
  • 0,5 dl ruma
  • 100 g stopljenega masla ali gheeja
  • 1 čž cimeta v prahu

Preliv

  • 500 g skute
  • 2 dl kisle smetane
  • 1 jajce
  • 1 vanilijev sladkor
  • 30 g sladkorja

 

Postopek

  • zmešaj jajca, sladkor, kakav in moko
  • dodaj stopljeno maslo, rum in cimet
  • zelo dobro zmešaj
  • pekač namasti z maslom ali ga obloži s papirjem za peko
  • maso prelij v pekač in peci 20 minut pri 180 C
  • zmešaj sestavine preliva – skuto, smetano, jajce, vanilijev sladkor in sladkor
  • prelij po pečenem testu
  • nato peci še 15 min pri 180 C
  • pečeno pecivo posipaj s kakavom v prahu in postrezi
  • hrani na hladnem