Verjetno obstaja milijone različnih krostat. Vsakdo ima svojo najljubšo. Slastno krhko testo, obloženo z nadevi vseh vrst. Tokratna različica vsebuje hruške. Lahko bi uporabil tudi vanilijev puding, a sem raje izbral drugačno, jajčno kremo. Postopek je srednje zahteven za popolnega začetnika, v drugo pa bo vse potekalo 1, 2, 3.

Sestavine

Testo

  • 150 g masla
  • 200 g moke
  • 80 g sladkorja
  • 1 jajce
  • ½ čajne žlice naribane limonine lupine
  • 0,3 dl ruma

Krema in preliv

Priprava

  • vse zgoraj navedene sestavine testa zgneteš v gladko testo
  • testo zaviješ v folijo za živila
  • z njim v hladilnik za 60 minut
  • uporabi okrogli pekač premera 25 cm ali pekač cca 20×30 cm
  • pekač obložiš s papirjem za peko, lahko ga prej zmočiš, da bo lažje
  • testo razvaljaš in z njim obložiš dno pekača
  • iz testa oblikuj tudi robove
[sam_ad id=”4″ codes=”true”]

Hruskova-krostata-WM2

Sledi priprava polnitve/kreme

  • zmešaj kremo – 3 jajca, 4 dl sladke smetane, 6 žlic medu, 2 žlici gustina (škrob) in nekaj kapljic arome vanilije
  • olupi in na tanko nareži hruške
  • z marmelado na tanko premaži testo
  • v naslednjem koraku po testu razporedi narezane hruške
  • sledi krema – prelij hruške s kremo
  • peci 40 minut pri 200 stopinjah Celzija (180 ventilacija)
  • ko je peka končana zmešaj preostalo marmelado, sok limone in rum, segrej
  • z marmeladno zmesjo prelij še vročo pečeno krostato
  • z njo na hladno

Poskusi tudi

izvrstne smothie SKETA.si

*** Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator.

Sladica-jabolka-mandlji-cimet-WM

Sladica z dušenimi jabolki, mandlji in cimetom