Veganska torta z bučkami, pistacijami in čokolado
Kaj narediti, ko imaš preprosto preveč bučk? Tudi biskvit za torto je recimo dobra ideja. Ne bi si mislil, da bom kdaj poleg korenčka v biskvitu uporabil še katero zelenjavo. Voila! Čokoladna veganska torta z bučkami in pistacijo 🙂
Sestavine za biskvit:
- 350 g moke
- ena bučka
- 170 g kokosovega (ali rjavega) sladkorja
- 100 g pistacij
- 80 ml stopljenega kokosovega olja
- 3 dl rastlinskega mleka
- 1 jž jabolčnega kisa
- 2 čž cimeta
- 1 čž kardamoma
- 1 čž pecilnega praška
- 1 čž sode bikarbone
- 1/2 čž soli
Sestavine za čokoladno kremo:
- 100 ml kokosovega olja
- 100 ml rastlinskega mleka
- 200 g sladkorja v prahu
- 80 g kakava v prahu
- vanilija
Priprava veganske torte:
- najprej zmešaj sojino mleko in kis (mešanica se mora sesiriti)
- zmešaj moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet, kardamom in sol
- ločeno zmešaj rastlinsko mleko in kokosov sladkor, dodaj še kokosovo olje in vanilijo
- tekoče sestavine primešaj k suhim in dodaj še nasekljane pistacije in naribane bučke (namesto bučk so super tudi jabolka)
- mešanico vlij v tortni model premera 20 cm
- peci 50 – 60 minut pri 180 °C
Priprava čokoladne kreme:
- zmešaj rastlinsko mleko in sladkor, dodaj še kokosovo olje, kakav in vanilijo
- dobro premešaj
Biskvit dobro ohladi, prereži po sredini in namaži s čokoladno kremo. Po želji torto okrasi še s svežim sadjem, oreščki … Jaz sem uporabil cvetni prah od Medex.
Dober tek!