Kaj narediti, ko imaš preprosto preveč bučk? Tudi biskvit za torto je recimo dobra ideja. Ne bi si mislil, da bom kdaj poleg korenčka v biskvitu uporabil še katero zelenjavo. Voila! Čokoladna veganska torta z bučkami in pistacijo 🙂

Sestavine za biskvit:

  • 350 g moke
  • ena bučka
  • 170 g kokosovega (ali rjavega) sladkorja
  • 100 g pistacij
  • 80 ml stopljenega kokosovega olja
  • 3 dl rastlinskega mleka
  • 1 jž jabolčnega kisa
  • 2 čž cimeta
  • 1 čž kardamoma
  • 1 čž pecilnega praška
  • 1 čž sode bikarbone
  • 1/2 čž soli

Sestavine za čokoladno kremo:

  • 100 ml kokosovega olja
  • 100 ml rastlinskega mleka
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 80 g kakava v prahu
  • vanilija

Priprava veganske torte:

  1. najprej zmešaj sojino mleko in kis (mešanica se mora sesiriti)
  2. zmešaj moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, cimet, kardamom in sol
  3. ločeno zmešaj rastlinsko mleko in kokosov sladkor, dodaj še kokosovo olje in vanilijo
  4. tekoče sestavine primešaj k suhim in dodaj še nasekljane pistacije in naribane bučke (namesto bučk so super tudi jabolka)
  5. mešanico vlij v tortni model premera 20 cm
  6. peci 50 – 60 minut pri 180 °C

Priprava čokoladne kreme:

  1. zmešaj rastlinsko mleko in sladkor, dodaj še kokosovo olje, kakav in vanilijo
  2. dobro premešaj

Biskvit dobro ohladi, prereži po sredini in namaži s čokoladno kremo. Po želji torto okrasi še s svežim sadjem, oreščki … Jaz sem uporabil cvetni prah od Medex.

Dober tek!