Piscanec z medom in sriracho

Piščančja sriracha z medom

Noro dober piščanec z brokolijem, z azijskim pridihom. Pekoč, a ne preveč. Pripravljen bo v dobre pol ure.

Piscanec z medom in sriracho

Sestavine za 3 porcije

  • 400 g piščančjega mesa (bedra, polovica prsi ipd)
  • 2 stroka česna
  • ½ nasekljane čebule
  • ½ dl suhega belega vina
  • 2 dl jušne osnove
  • 1 žlica sojine omake
  • ½ žlice medu
  • 1/3 žlice srirache /po okusu!
  • 300 g očiščenih svežih šampinjonov
  • peteršilj
  • sol, poper, olje

Postopek

  • v ponev nekaj olja, nato vse na štedilnik in prepražiš soljeno meso, cca 5 min
  • odstrani meso iz ponve in v njej prepraži čebulo, dodaj še nasekljan česen sol in poper
  • vlij vino, kuhaj minuto
  • dodaj jušno osnovo, med, sriracho in sojino omako
  • dodaj meso in šampinjone
  • ponev v pečico za 30 minut na 190 C.
  • pripravljeno jed okrasiš s peteršiljem

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi