Piščančja sriracha z medom
Noro dober piščanec z brokolijem, z azijskim pridihom. Pekoč, a ne preveč. Pripravljen bo v dobre pol ure.
Sestavine za 3 porcije
- 400 g piščančjega mesa (bedra, polovica prsi ipd)
- 2 stroka česna
- ½ nasekljane čebule
- ½ dl suhega belega vina
- 2 dl jušne osnove
- 1 žlica sojine omake
- ½ žlice medu
- 1/3 žlice srirache /po okusu!
- 300 g očiščenih svežih šampinjonov
- peteršilj
- sol, poper, olje
Postopek
- v ponev nekaj olja, nato vse na štedilnik in prepražiš soljeno meso, cca 5 min
- odstrani meso iz ponve in v njej prepraži čebulo, dodaj še nasekljan česen sol in poper
- vlij vino, kuhaj minuto
- dodaj jušno osnovo, med, sriracho in sojino omako
- dodaj meso in šampinjone
- ponev v pečico za 30 minut na 190 C.
- pripravljeno jed okrasiš s peteršiljem