Ajdove testenine z gamberi in smetano
Špageti se kuhajo, gamberi s česnom in smetano se kuhajo, sir se topi. Peteršilj že čaka nasekljan, mlinček s poprom je pri roki, sol in limonca tudi. Ponev, lonec, liter ali dva vode in štedilnik. To je to.
Sestavine za 2
- 200 g ajdovih špagetov
- 200 g gamberov
- 1 dl sladke smetane
- 50 g naribanega trdega sira grana padano
- 1 žlica česna v prahu
- pisani poper Kotanyji
- sol
- peteršilj
- sok 1/4 limete
Postopek
- zavri 2 litra vode, dodaj ji veliko žlico soli
- po navodilih z embalaže skuhaj špagete
- vmes v ponvi prekuhaj gambere, smetano, nariban sir, česen v prahu in sol po okusu
- odcedi špagete, zmešaj z omako, dodaj sok limone
- serviraj, posuj z nasekljanim peteršiljem, pokapaj s sokom limete in popraj