Špageti se kuhajo, gamberi s česnom in smetano se kuhajo, sir se topi. Peteršilj že čaka nasekljan, mlinček s poprom je pri roki, sol in limonca tudi. Ponev, lonec, liter ali dva vode in štedilnik. To je to.

Sestavine za 2

  • 200 g ajdovih špagetov
  • 200 g gamberov
  • 1 dl sladke smetane
  • 50 g naribanega trdega sira grana padano
  • 1 žlica česna v prahu
  • pisani poper Kotanyji
  • sol
  • peteršilj
  • sok 1/4 limete

 

Postopek

  • zavri 2 litra vode, dodaj ji veliko žlico soli
  • po navodilih z embalaže skuhaj špagete
  • vmes v ponvi prekuhaj gambere, smetano, nariban sir, česen v prahu in sol po okusu
  • odcedi špagete, zmešaj z omako, dodaj sok limone
  • serviraj, posuj z nasekljanim peteršiljem, pokapaj s sokom limete in popraj