Kostanjevi browniji
Kostanj je zelo vsestranski in nasploh okusen prigrizek. Tokrat se je znašel v receptu za brownije in s tem tudi nadomestil velik delež bele moke. Privošči si jesen tudi v obliki svoje najljubše čokoladne sladice.
Sestavine za 16 brownijev:
- 200 g kostanjevega pireja
- 3 jajca
- 60 g moke
- 70 g sladkorja
- 40 g temnega kakava
- 125 g temne čokolade
- 125 g masla
- žlička vanilijevega ekstrakta
- ščep soli
Priprava:
- kostanj skuhaj in ga pretlači v pire
- jajca razžvrkljaj
- nad vodno kopeljo raztopi maslo in čokolado; dobro premešaj
- kostanju primešaj sladkor, kakav, jajca, moko, sol in vanilijo; premešaj
- prilij še zmes stopljenega masla in čokolade in dobro premešaj
- zmes za brownije vlij v 20×20 cm pekač, prekrit s papirjem za peko (naj robovi gledajo malo čez pekač, da se browniji lažje odstranijo po peki)
- peci 30 minut pri 180 °C, pečeni so, ko nož ali zobotrebec, ki ga zapičiš v sredino, ostane čist
Dober tek!