Kostanj je zelo vsestranski in nasploh okusen prigrizek. Tokrat se je znašel v receptu za brownije in s tem tudi nadomestil velik delež bele moke. Privošči si jesen tudi v obliki svoje najljubše čokoladne sladice.

Sestavine za 16 brownijev:

  • 200 g kostanjevega pireja
  • 3 jajca
  • 60 g moke
  • 70 g sladkorja
  • 40 g temnega kakava
  • 125 g temne čokolade
  • 125 g masla
  • žlička vanilijevega ekstrakta
  • ščep soli

Priprava:

  1. kostanj skuhaj in ga pretlači v pire
  2. jajca razžvrkljaj
  3. nad vodno kopeljo raztopi maslo in čokolado; dobro premešaj
  4. kostanju primešaj sladkor, kakav, jajca, moko, sol in vanilijo; premešaj
  5. prilij še zmes stopljenega masla in čokolade in dobro premešaj
  6. zmes za brownije vlij v 20×20 cm pekač, prekrit s papirjem za peko (naj robovi gledajo malo čez pekač, da se browniji lažje odstranijo po peki)
  7. peci 30 minut pri 180 °C, pečeni so, ko nož ali zobotrebec, ki ga zapičiš v sredino, ostane čist

Dober tek!

Tvoja ocena šteje