Jagnječja pečenka
Zelo nežno, sočno in okusno meso, ki pri nas žal še vedno ni zelo pogosto prisotno na mizah. Jagnjetina je pripravljena v pečici, racionalno začinjena in odlična.
Sestavine
- 2 kg jagnjetine
- ½ čebule
- 3 stroki česna *
- 2 čajni žlici suhega timijana
- 1 čajna žlica suhega rožmarina
- 1 čajna žlica popra
- 30 g (4 čajne žlice) soli
- 1 dl olja
- 5 dl jušne osnove (domače ali 1 kocka v 5 dl vode)
- čili omaka po želji *
Postopek
- meso opereš pod pipo in obrišeš do suhega
- posuješ s soljo in poprom, timijanom in rožmarinom
- v posodo za peko še polovica čebule in 3 stroke česna
- olje zagreješ do vrelega in previdno preliješ po mesu
- v pečico za 150 minut pri 160 stopinjah Celzija
- vmes redno prelivaš z jušno osnovo in sokovi, ki se naberejo na dnu posode
- nekajkrat obrneš meso, po želji dodaš še malce čili omake
- po zaključku peke naj »počiva« 20 minut, da se sokovi umirijo
* Partnerja SKETA.si in Presno.si sta Gorenje in Mercator.