Tradicionalna madžarska jed z zeljem in mletim mesom ter rdečo papriko. Prelita s kislo smetano in pečena. Pri papriki le bodi kreativen. Po želji uporabi dimljeno ali pekočo mleto papriko ter dodaj dimljeno klobaso.

Sestavine

  • 500 g mletega mesa
  • 1/2 glave zelja
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • 2 žlice mlete rdeče paprike
  • sol in poper
  • olje
  • 2 dl kisle smetane
  • 1 jajce
  • dimljena klobasa (poljubno)

 

Postopek

  • na olju prepraži nasekljano čebulo, dodaj mleto meso in nasekljan česen
  • praži, nato dodaj mleto papriko, sol, poper in 2 dl vode
  • praži 10 minut na zmerni temperaturi
  • vmes na tanke rezine nareži zelje
  • popraži zelje v ponvi, da se zmehča
  • v pekač zloži plasti – najprej zelje, nato meso in nadaljuj dokler ne zmanjka
  • na koncu razporedi rezine dimljene klobase
  • prelij z mešanico kisle smetane in jajca
  • peci 35 minut pri 180 C

 

Nadgradnje: mesni masi lahko dodaš kuhan riž, uporabi dimljeno ali pekočo papriko