Brezglutenska focaccia s česnom, paradižnikom in rožmarinom. Poglej si tudi video, saj lepo prikaže celotni postopek. Pa poskusi. Ni težko!

Sestavine

  • 350 g brezglutenske moke
  • 0,7 dl oljčnega olja
  • 3 stroki česna
  • 1 zavojček suhega kvasa
  • 1 čž sladkorja
  • 200 g češnjevega paradižnika
  • 2 vejici rožmarina
  • 1 čž mlete soli
  • 4 dl mlačne vode

 

Postopek

  • Liste rožmarina osmukaj z vejice in ga nasekljaj.
  • Drobno nasekljaj česen.
  • Paradižnike nareži na polovičke.
  • V večji skledi zmešaj moko, sol, kvas, sladkor, nasekljan rožmarin in česen.
  • Nato dodaj 0,5 dl olivnega olja in vodo ter dobro premešaj.
  • Testo iz brezglutenske moke je na otip bolj lepljivo in manj elastično, kot klasično testo.
  • Prestavi v skledo, pokrij s krpo in pusti vzhajati eno uro.
  • Pečico segrej na 220 °C.
  • Testo razporedi v pekač velikosti približno 30 x 25 cm.
  • Po testu s prsti naredi vdolbine in vanje položi narezane češnjeve paradižnike.
  • Na koncu focaccio prelij še s preostalim olivnim oljem in pusti vzhajati še 20 minut.
  • Peci 30 minut pri 220 °C, ohladi, razreži in postrezi.

 

Recept nastal v sodelovanju z Mercatorjem.