Brezglutenska focaccia s česnom, paradižnikom in rožmarinom
Brezglutenska focaccia s česnom, paradižnikom in rožmarinom. Poglej si tudi video, saj lepo prikaže celotni postopek. Pa poskusi. Ni težko!
Sestavine
- 350 g brezglutenske moke
- 0,7 dl oljčnega olja
- 3 stroki česna
- 1 zavojček suhega kvasa
- 1 čž sladkorja
- 200 g češnjevega paradižnika
- 2 vejici rožmarina
- 1 čž mlete soli
- 4 dl mlačne vode
Postopek
- Liste rožmarina osmukaj z vejice in ga nasekljaj.
- Drobno nasekljaj česen.
- Paradižnike nareži na polovičke.
- V večji skledi zmešaj moko, sol, kvas, sladkor, nasekljan rožmarin in česen.
- Nato dodaj 0,5 dl olivnega olja in vodo ter dobro premešaj.
- Testo iz brezglutenske moke je na otip bolj lepljivo in manj elastično, kot klasično testo.
- Prestavi v skledo, pokrij s krpo in pusti vzhajati eno uro.
- Pečico segrej na 220 °C.
- Testo razporedi v pekač velikosti približno 30 x 25 cm.
- Po testu s prsti naredi vdolbine in vanje položi narezane češnjeve paradižnike.
- Na koncu focaccio prelij še s preostalim olivnim oljem in pusti vzhajati še 20 minut.
- Peci 30 minut pri 220 °C, ohladi, razreži in postrezi.