Kličemo ga tudi šmorn. Dobro pripravljen je izvrsten in le težko boste našli nergača, ki ga ne bi zmazal v minuti. Količine so za 4 porcije.

Potrebuješ

Postopek

  • loči beljake in rumenjake
  • beljake zmiksaj v sneg
  • rumenjakom dodaj moko, mascarpone, mleko, pecilni prašek in ščepec soli
  • zmešaj v gladko maso in ji nato previdno vmešaj še sneg beljakov
  • rezultat mora biti puhasta, rahla zmes, ki je bolj gosta od mase za palačinke
  • ponev segreješ, raztopiš žlico masla, vliješ četrtino mase
  • ko se na spodnji strani šmorn malce strdi, ga z lopatko razreži na kose in premešaj
  • ko postane rahlo rumene barve, nikakor pa zažgan, je praženec pripravljen
  • serviraj in posuj s sladkorjem v prahu in prelij z medom

  [sam_ad id=”4″ codes=”true”]

*** Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator.

Poskusi tudi

Panna cotta s tartufi, medom in malinami