Svinjska rebra v pečici

Svinjskih reber sem se lotil drugače. Ker je praktično so pripravljena v pečici. Ker je okusneje je peka trajala skoraj 6 ur. Rezultat? Izvrstna jed za 6 lačnih.

Potrebuješ

  • 2 kg svinjskih reber
  • 1 vrečko za pečenje
  • 2 jušni žlici soli (lahko tudi 3, če imaš raje bolj slano)
  • 1 čajno žlico mletega popra
  • dimljeno papriko v prahu
  • 2 stroka česna
  • 0,5 dl olja
  • BBQ omako (za recept klikni)

Postopek

  • zgrabi vrečko za peko
  • notri gredo vse sestavine, sol, poper, olje, paprika, nasekljan česen, olje in rebrca
  • malce premešaj, da razporediš sestavine in vrečko zapri
  • postavi v posodo, mesnata stran reber naj bo spodaj
  • peka bo potekala koračno
  • najprej 5 ur pečeš pri 90 stopinjah Celzija
  • potem odpreš vrečko in rebrca premažeš z BBQ omako
  • pečeš 15 minut pri 190 stopinjah Celzija
  • še enkrat premažeš z BBQ omako in pečeš še 15 minut pri 190 stopinjah

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi