Svinjska rebra v pečici
Svinjskih reber sem se lotil drugače. Ker je praktično so pripravljena v pečici. Ker je okusneje je peka trajala skoraj 6 ur. Rezultat? Izvrstna jed za 6 lačnih.
Potrebuješ
- 2 kg svinjskih reber
- 1 vrečko za pečenje
- 2 jušni žlici soli (lahko tudi 3, če imaš raje bolj slano)
- 1 čajno žlico mletega popra
- dimljeno papriko v prahu
- 2 stroka česna
- 0,5 dl olja
- BBQ omako (za recept klikni)
Postopek
- zgrabi vrečko za peko
- notri gredo vse sestavine, sol, poper, olje, paprika, nasekljan česen, olje in rebrca
- malce premešaj, da razporediš sestavine in vrečko zapri
- postavi v posodo, mesnata stran reber naj bo spodaj
- peka bo potekala koračno
- najprej 5 ur pečeš pri 90 stopinjah Celzija
- potem odpreš vrečko in rebrca premažeš z BBQ omako
- pečeš 15 minut pri 190 stopinjah Celzija
- še enkrat premažeš z BBQ omako in pečeš še 15 minut pri 190 stopinjah
Dober tek!