Peklenski namaz s čičeriko

Moj peklenski namaz. Ko je še premalo vroče. Zaupam ti recept. Preizkus na lastno odgovornost.

Sestavine

  • 250 g kuhane čičerike
  • 1 čili habanero
  • 2 čajni žlici čilija v prahu
  • 1 ščepec mlete kumine
  • 3 stroki česna
  • sok 1 limone
  • pol deci olivnega olja
  • 3 čajne žlice soli (ali manj, če je kuhana čičerika že soljena!)
  • 1 čajna žlica popra
  • 1 dl vode, v kateri se je kuhala čičerika (ali vode iz konzerve, če ste kupili pločevinko)

Postopek

  • uporabili boste palični mešalnik ali multipraktik
  • sesekljaj čili papriko, odstrani semena
  • sesekljaj česen
  • v posodo zadegaj čičeriko, nasekljano čili papriko, nasekljan česen, sok limone, mleto kumino, poper, čili v prahu in olivno olje
  • zmešaj do gladke konsistence, vmes po potrebi dodaj vodo
  • pazi da ne preobremeniš mešalnika!
  • sol po okusu
  • shraniš v posodi, namaz naj bo na vrhu prelit z olivnim oljem

Pozor!

Pri ravnanju s čili papriko je treba biti pozoren. Umivaj si roke, ne drezaj se po očeh, nosnicah, ustih. Če je občutek pekočega prehud, si pomagaj s kruhom in mlekom. Kazein v mleku nevtralizira pekoč občutek v ustih. Pekoč občutek nevtralizira tudi sok limon, limet in paradižnika. Limona v mojem receptu ne služi zgolj kot gradnik okusa.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi