Peklenski namaz s čičeriko
Moj peklenski namaz. Ko je še premalo vroče. Zaupam ti recept. Preizkus na lastno odgovornost.

Sestavine
- 250 g kuhane čičerike
- 1 čili habanero
- 2 čajni žlici čilija v prahu
- 1 ščepec mlete kumine
- 3 stroki česna
- sok 1 limone
- pol deci olivnega olja
- 3 čajne žlice soli (ali manj, če je kuhana čičerika že soljena!)
- 1 čajna žlica popra
- 1 dl vode, v kateri se je kuhala čičerika (ali vode iz konzerve, če ste kupili pločevinko)
Postopek
- uporabili boste palični mešalnik ali multipraktik
- sesekljaj čili papriko, odstrani semena
- sesekljaj česen
- v posodo zadegaj čičeriko, nasekljano čili papriko, nasekljan česen, sok limone, mleto kumino, poper, čili v prahu in olivno olje
- zmešaj do gladke konsistence, vmes po potrebi dodaj vodo
- pazi da ne preobremeniš mešalnika!
- sol po okusu
- shraniš v posodi, namaz naj bo na vrhu prelit z olivnim oljem
Pozor!
Pri ravnanju s čili papriko je treba biti pozoren. Umivaj si roke, ne drezaj se po očeh, nosnicah, ustih. Če je občutek pekočega prehud, si pomagaj s kruhom in mlekom. Kazein v mleku nevtralizira pekoč občutek v ustih. Pekoč občutek nevtralizira tudi sok limon, limet in paradižnika. Limona v mojem receptu ne služi zgolj kot gradnik okusa.