Domači žlikrofi s tartufi in dimljenim sirom
Preseneti domače z oksunimi, doma pripravljenimi žlikrofi. Zelenjavni različici lahko dodaš še slanino ali ocvirke. Količine zadoščajo za 3 osebe.
Sestavine za testo
- 300 g moke
- 2 jajci
- približno 0,5 dl vode
Nadev
- 400 g krompirja
- 100 g dimljenega sira
- 80 g tartufate z jurčki
- sol
- poper
- žlička sladkorja
Pripravi testo
- zamesi testo iz moke in jajc, postopoma dodajaj vodo in gneti toliko časa, da se testo ne prijema rok
- oblikuj hlebček, zavij v folijo in postavi za pol ure v hladilnik
- odstrani iz hladilnika in testo razvaljaj na tanko
In še nadev
- olupi in skuhaj krompir
- še vročemu, kuhanemu krompirju dodaj riban dimljen sir, tartufato, sol, poper in žličko sladkorja
- vse sestavine dobro premešaj in pretlači
- oblikuj kroglice v velikosti lešnika
Zdaj pa zabavni del
- na testo položi eno vrsto kroglic nadeva z razmakom širine enega prsta
- testo vzvihaj in enkrat zavij čez kroglice
- med kroglicami s prsti stisni testo, da se oblikujejo ušesa
- odreži od preostalega testa po širini in potem prereži še po sredini med kroglicami
- na vrhu vsakega žlikrofa s prstom oblikuj vdolbino
Skuhaj in postrezi
- v večjem loncu zavri vodo in jo posoli
- žlikrofe stresi v lonec in premešaj
- ko priplavajo na površje so kuhani
- odstrani jih s kropa in jih postrezi takoj
Dober tek!