Penasta jajčna omleta s sirom
Pripravi vrhunsko omleto s sirom, posuto z naribanim parmezanom in nasekljanim peteršiljem, za piko na i pa naj bo še pikantna s čili omako. Kar topi se v ustih! Skrivnost te omlete je v pecilnem prašku, ki jo naredi izjemno rahlo, s penasto strukturo.

Za 1 osebo
- 3 jajca
- 1 čajna žlica pecilnega praška
- sol po okusu
- kokosovo olje
- pest naribanega sira
- nariban parmezan
- peteršilj
- čili omaka
*** Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator.
Postopek
- zmešaj jajca, pecilni prašek in sol
- ponev segrej, dodaj pol žlice kokosovega olja, ko se raztopi vlij maso za omleto
- ko robovi omlete zakrknejo, jih z lopatico privzdignemo, da jajčna zmes steče pod omleto
- ko omleta zakrkne, na vrhu pa je še tekoča, po njej posuješ nariban sir
- omleto prepogneš in jo preneseš na krožnik
- posuješ jo s parmezanom in peteršiljem, dodaš čili omako