Penasta jajčna omleta s sirom

Pripravi vrhunsko omleto s sirom, posuto z naribanim parmezanom in nasekljanim peteršiljem, za piko na i pa naj bo še pikantna s čili omako. Kar topi se v ustih! Skrivnost te omlete je v pecilnem prašku, ki jo naredi izjemno rahlo, s penasto strukturo.

Za 1 osebo

  • 3 jajca
  • 1 čajna žlica pecilnega praška
  • sol po okusu
  • kokosovo olje
  • pest naribanega sira
  • nariban parmezan
  • peteršilj
  • čili omaka

*** Partner SKETA.si in Presno.si je družba Mercator.

Postopek

  • zmešaj jajca, pecilni prašek in sol
  • ponev segrej, dodaj pol žlice kokosovega olja, ko se raztopi vlij maso za omleto
  • ko robovi omlete zakrknejo, jih z lopatico privzdignemo, da jajčna zmes steče pod omleto
  • ko omleta zakrkne, na vrhu pa je še tekoča, po njej posuješ nariban sir
  • omleto prepogneš in jo preneseš na krožnik
  • posuješ jo s parmezanom in peteršiljem, dodaš čili omako

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi