Piščančji gyros. Tipična grška hitra hrana, zato je tukaj recept, kjer bo 1, 2, 3 na mizi tudi doma. Potrebuješ začimbe za gyros, piščančja prsa, čebulo, paradižnik, lepinjo, olivca in tzatziki omakco.

Piščančje meso je le ena izmed možnosti. Gyros bo odličen tudi s svinjskim, govejim ali jagnječjim mesom. Če tzatziki omake nimaš doma pa zmešaj navaden jogurt, česen, majonezo in peteršilj.

 

Sestavine za 2 gyrosa

  • 1 žlica začimbne mešanice gyros
  • 200 g piščančjih prsi – narezane na trakce
  • 2 kosa lepinje (ali večja tortilja)
  • 1/2 paradižnika – očiščen, narezan na manjše kose
  • tretjina čebule – narezane na manjše kose
  • 2 žlici tzatziki omake
  • olivno olje

 

Postopek

  • meso začini z začimbno mešanico gyros in žlico olivnega olja- hrani na hladno za pol ure
  • v ponvi na olju popraži marinirano meso
  • pogrej lepinjo – če je lepinja debelejša jo pred tem jo prereži na pol, da gyros ne bo predebel
  • premaži jo s tzatziki omako, dodaj čebulo in paradižnik
  • dodaj še popraženo meso in jo prepogni

Tzatziki omaka