Piščančji gyros s tzatziki omako
Piščančji gyros. Tipična grška hitra hrana, zato je tukaj recept, kjer bo 1, 2, 3 na mizi tudi doma. Potrebuješ začimbe za gyros, piščančja prsa, čebulo, paradižnik, lepinjo, olivca in tzatziki omakco.

Piščančje meso je le ena izmed možnosti. Gyros bo odličen tudi s svinjskim, govejim ali jagnječjim mesom. Če tzatziki omake nimaš doma pa zmešaj navaden jogurt, česen, majonezo in peteršilj.
Količina: 2 porciji / Čas priprave: 40 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine:
- 1 žlica začimbne mešanice gyros Kotanyi
- 250 g piščančjih prsi – narezane na trakce
- 2 kosa lepinje (ali večja tortilja)
- 1/2 paradižnika – očiščen, narezan na manjše kose
- tretjina čebule – narezane na manjše kose
- 2 žlici tzatziki omake
- olivno olje
Priprava:
- Meso začinimo z začimbno mešanico gyros in žlico olivnega olja. Dobro premešamo, pokrijemo s folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut.
- V ponvi segrejemo olje in na njem popražimo marinirano meo.
- Lepinjo po debelini prerežemo na pol in jo pogrejemo v ponvi.
- Pogreto lepinjo premažemo z tzatziki omako, dodamo čebulo, paradižnik in popraženo meso.
- Prepognemo, zavijemo in se ga lotimo.
- Dober tek!
