Piščančji gyros s tzatziki omako
Piščančji gyros. Tipična grška hitra hrana, zato je tukaj recept, kjer bo 1, 2, 3 na mizi tudi doma. Potrebuješ začimbe za gyros, piščančja prsa, čebulo, paradižnik, lepinjo, olivca in tzatziki omakco.
Piščančje meso je le ena izmed možnosti. Gyros bo odličen tudi s svinjskim, govejim ali jagnječjim mesom. Če tzatziki omake nimaš doma pa zmešaj navaden jogurt, česen, majonezo in peteršilj.
Sestavine za 2 gyrosa
- 1 žlica začimbne mešanice gyros
- 200 g piščančjih prsi – narezane na trakce
- 2 kosa lepinje (ali večja tortilja)
- 1/2 paradižnika – očiščen, narezan na manjše kose
- tretjina čebule – narezane na manjše kose
- 2 žlici tzatziki omake
- olivno olje
Postopek
- meso začini z začimbno mešanico gyros in žlico olivnega olja- hrani na hladno za pol ure
- v ponvi na olju popraži marinirano meso
- pogrej lepinjo – če je lepinja debelejša jo pred tem jo prereži na pol, da gyros ne bo predebel
- premaži jo s tzatziki omako, dodaj čebulo in paradižnik
- dodaj še popraženo meso in jo prepogni
Tvoja ocena šteje