Pohorska omleta je tradicionalna jed, ki je sestavljena iz biskvitnega testa, brusnične marmelade in okrašena s smetano. Pred teboj pa je nekoliko drugačen, družinski recept za domačo pohorsko omleto. Res je slastna, poskusi.

Sestavine za eno večjo omleto (2 osebi):

  • 3 jajca
  • 3 žlice moke
  • 3 žlice mleka
  • 2 žlici sladkorja
  • Žlička limonine lupinice
  • Žlica borovničeve marmelade
  • 70 g borovnic
  • 120 ml sladke smetane

Priprava domače pohorske omlete:

  1. jajca loči na rumenjake in beljake
  2. rumenjakom dodaj sladkor in mleko ter jih penasto vmešaj
  3. nato rumenjakom primešaj še moko in limonino lupinico
  4. beljake stepi v sneg
  5. sneg nato rahlo vmešaj v zmes rumenjakov in moke
  6. Vlij v ognjevarno posodo in jo namaži z maslom
  7. peci 15 minut pri 200 °C, oziroma dokler omleta ni zlato rumene barve
  8. Omleto premaži z marmelado in posuj z borovnicami
  9. Prepogni, okrasi s sladkorjem v prahu in stepeno smetano

Dober tek!