Sirniki

Sirniki

Sirniki so odlične ruske palačinke pripravljene s skuto. Imajo čudovito tanko hrustljavo skorjico in sočno sladko sredico. So odlična izbira za zajtrk poln beljakovin.

Sirniki

Sirniki so preprosto slastni. Za njih ne potrebujemo veliko sestavin in če ste ljubitelji gratiniranih skutinih palačink vam bodo zagotovo všeč. Maso za njih lahko pripravimo večer prej, tako da so zjutraj hitro pripravljeni. Če niste ljubitelji sladkih zajtrkov, lahko sirnike pripravite tudi v slani različici.

Recept je nastal v sodelovanju z Lidlom Slovenija.

https://www.youtube.com/watch?v=lWGryzekpdQ

Količina: 10-12 kosov / Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Hranilne vrednosti (na kos) 
Energetska vrednost 124 kcal
Beljakovine7 g
Ogljikovi hidrati9 g
Maščobe7 g

Sestavine:

  • 500 g nepasirane skute
  • jajce
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 30 g sladkorja
  • ½ žličke soli
  • 50 g pšeničnega zdroba
  • moka za posip
  • 3 žlice olja
  • moka za posip

Priprava:

  1. Skozi gazo dobro ožamemo nepasirano skuto in jo položimo v večjo skledo.
  2. K skuti dodamo jajce, vanilijev sladkor, sladkor, sol in pšenični zdrob.
  3. Dobro premešamo, pokrijemo skledo in jo postavimo v hladilnik za 30 minut.
  4. Iz ohlajene mase oblikujemo za dlan velike kroglice, ki jih položimo na dobro pomokano površino.
  5. Kroglice s pomokanimi rokami rahlo sploščimo in oblikujemo v debele kolute.
  6. V večjo ponev dodamo 3 žlice olja in ga segrejemo.
  7. V vroče olje zložimo 4-5 sirnikov hkrati in jih pečemo 4 minute na zmernem ognju.
  8. Nato jih obrnemo, pokrijemo s pokrovom in pečemo še 3 minute.
  9. Pečene sirnike položimo na krožnik s papirnato brisačko, da se odcedijo.
  10. Sirnike postrežemo skupaj z medom in svežim jagodičevjem.
Sirniki

Nasveti:

Skuto moramo dobro ožeti preden se lotimo priprave sirnikov. Če je masa preveč mokra lahko namreč razpadejo med praženjem, ali pa je posledično potrebno dodati več moke, da dobimo stabilno maso.

Pri oblikovanju sirnikov ni potrebno skopariti s količino moke. Oblikovane mini palačinke se ne smejo lepiti na dlani.

Poskusite tudi beljakove rezine z limonino kremo in breskve z malinami in smetano.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi