Domači bučni njoki

Domači bučni njoki

Domači bučni njoki so krasna zadeva. Jaz jih vedno pripravim nekaj več in jih zamrznem za kasneje. So fino začinjeni, puhasti in resnično okusni. Domači njoki so preprosto najboljši.

Domači bučni njoki

Domači bučni njoki so klasika. Najraje si jih privoščim popražene na maslu v družbi smetanove omake s pehtranom in brie sirom. Prava jesenska poslastica, ki nam je na voljo vse leto.

Njoke lahko uporabimo takoj, ali jih zamrznemo. V kolikor jih bomo zamrznili, jih prestavimo na pomokano desko in jih postavimo v zamrzovalnik. Ko zamrznejo jih prestavimo v vrečke za zamrzovanje in hranimo v zamrzovalniku.

Količina: 4 porcije / Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 2 od 5

Sestavine:

  • 600 g bučnega pireja (približno 1 kg težka buča)
  • 160 g moke (mešanica ostre in gladke)
  • 40 g koruznega škroba
  • 1 rumenjak
  • 60 g naribanega parmezana
  • 1 ščep muškatnega oreščka
  • ½ žličke belega popra

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 220 °C in obložimo pladenj s peki papirjem.
  2. Srednje veliko muškatno bučo olupimo, odstranimo semena in narežemo na večje kose.
  3. Bučo zložimo na pripravljen pladenj, ki ga prestavimo v ogreto pečico.
  4. Bučo pečemo 20- 25 minut.
  5. Pečeno bučo ohladimo in jo s tlačilko za krompir ali s paličnim mešalnikom pretlačimo v gladek pire.
  6. Bučni pire prestavimo v večjo skledo in čez presejemo 160 g bele moke ter 40 g koruznega škroba.
  7. Premešamo s kuhalnico ali rokami, da se nam začne oblikovati testo.
  8. Nato dodamo še 1 rumenjak, 60 g naribanega parmezana, ščep muškatnega oreščka in ½ žličke belega popra.
  9. Premešamo, da se testo lepo poveže vendar z mešanjem ne pretiravamo.
  10. Na pomokani površini testo oblikujemo v 2 cm debele svaljke, ki jih nato razrežemo na poljubno široke njoke.
  11. Oblikovane njoke na koncu še dodatno pomokamo. Lahko jih skuhamo takoj ali pa jih zamrznemo za kasneje.
  12. Njoke kuhamo v vreli slani vodi 2- 3 minute.
Domači bučni njoki

Nasveti:

Bučne njoke najpogosteje pripravim iz muškatne buče, dobro pa se obnese tudi hokkaido.

Bučni pire bo najbolj okusen, če bučo spečemo v pečici in nato pretlačimo v pire. Lahko pa jo tudi skuhamo.

Poskusite tudi pečeni pasulj s pivom in preprost presni pad thai.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi