Umešana jajca s parmezanom in rukolo
Klasična “hotelska” umešana jajca ali “kajgana”, kot jo imenujejo na hrvaški strani jadranskega morja. Ta tukaj je pripravljena s svežimi jajci, parmezanom in rukolo.
Sestavine
- 5 jajc
- 1 žlica masla
- 2 žlici naribanega parmezana
- 1 žlica nasekljanega drobnjaka
- 1 čž kaper v slanici
- solni cvet ali sol po okusu
- 1 pest oprane in odcejene rukole
Postopek
- ponev zagrej, dodaj maslo
- razbij jajca in jih prelij v ponev
- na srednji temperaturi počasi peci kajgano, ves čas počasi mešaj z lopatko
- umešana jajca so končana, ko še delujejo “vlažna”
- vmes med pripravo vmešaj polovico parmezana in 2 ščepa solnega cveta
- pripravljena umešana jajca na krožnik, posuj s kaprami in drobnjakom
- dodaj rukolo
- razporedi preostanek parmezana in po okusu soli
Tvoja ocena šteje