Umešana jajca s parmezanom in rukolo
Umešana jajca se vsekakor pogosto znajdejo na domačih mizah za čas zajtrka. Čar umešanih jajc je čudovita svilnata tekstura, ki je ravno prav sočna in ne preveč kompaktna.
Umešana jajca so odlična jed kjer lahko izpilimo svoje kuharske veščine. Da dobimo ravno pravo konsistenco jih moramo med kuhanje dobro mešati in ne smemo jih zadržati na ognju predolgo.
Sestavine:
- 5 jajc
- 1 žlica masla
- 2 žlici naribanega parmezana
- 1 žlica nasekljanega drobnjaka
- 1 čž kaper v slanici
- solni cvet ali sol po okusu
- 1 pest oprane in odcejene rukole
Postopek:
- V skodelo ubijemo jajca in jih dobro razžvrkljamo.
- V ponvi segrejemo maslo in vlijemo razžvrkljana jajca.
- Jajca kuhamo na nižjem srednjem ognju in vmes jih neprestano mešamo z lopatko.
- Ko se pričnejo jajca stiskati dodamo polovico naribanega parmezana in dva ščepa soli.
- Nadaljujemo kuhanje in odstavimo z ognja ko se jajca sočno lesketajo a držijo formo.
- Umešana jajca prestavimo na krožnik, čez posujemo preostanek parmezana, drobnjak in kapre.
- Poleg dodamo rukolo in rezino svežega kosa kruha.
- Dober tek!