Klasična “hotelska” umešana jajca ali “kajgana”, kot jo imenujejo na hrvaški strani jadranskega morja. Ta tukaj je pripravljena s svežimi jajci, parmezanom in rukolo.

Sestavine

  • 5 jajc
  • 1 žlica masla
  • 2 žlici naribanega parmezana
  • 1 žlica nasekljanega drobnjaka
  • 1 čž kaper v slanici
  • solni cvet ali sol po okusu
  • 1 pest oprane in odcejene rukole

 

Postopek

  • ponev zagrej, dodaj maslo
  • razbij jajca in jih prelij v ponev
  • na srednji temperaturi počasi peci kajgano, ves čas počasi mešaj z lopatko
  • umešana jajca so končana, ko še delujejo “vlažna”
  • vmes med pripravo vmešaj polovico parmezana in 2 ščepa solnega cveta
  • pripravljena umešana jajca na krožnik, posuj s kaprami in drobnjakom
  • dodaj rukolo
  • razporedi preostanek parmezana in po okusu soli