Bogata čokoladna torta z jagodami, čokoladnim ganachejem in čokoladnim polivom. Za vse čokoholike in ljubitelje kombinacije jagod in čokolade.

Sestavine za biskvit:

  • 250 g masla
  • 125 g rjavega sladkorja
  • 125 g sladkorja
  • 150 g moke
  • žlička pecilnega praška
  • 3 jajca
  • 130 g temne čokolade
  • 100 g mletih lešnikov
  • 30 g kakava
  • žlička soli

Sestavine za čokoladni ganache:

  • 200 g temne čokolade
  • 200 g mlečne čokolade
  • 225 ml smetane

Sestavine za jagodni nadev:

  • 650 g zamrznjenih jagod
  • tri žlice sladkorja
  • žlica limoninega soka
  • žlička agarja

Sestavine za čokoladni poliv:

  • 150 g temne čokolade
  • 250 ml sladke smetane
  • 2 žlici medu

Priprava biskvita:

  1. Najprej pripravi biskvit tako, da maslo segreješ na sobno temperaturo, nato pa dodaš rjav in navaden sladkor in vse skupaj penasto vmešaš z mešalnikom
  2. Nato k masi postopoma dodajaj jajca in vmes dobro mešaj
  3. Zdaj je čas, da dodaš moko, pecilni prašek, mlete lešnike, kakav in sol; premešaj
  4. Na koncu vlij še stopljeno temno čokolado in še zadnjič premešaj
  5. Pečico segrej na 180 °C, 20 cm model za torte premaži z maslom, vlij maso in peci 45 – 50 minut (oziroma dokler zobotrebec, ki ga zapičiš v sredino ostane suh)
  6. Biskvit odstrani iz pečice, pusti, da se ohladi in ga prereži napol (najbolje z dolgim nazobčanim nožem)

Priprava jagodnega nadeva:

  1. V večjo posodo dodaj jagode, limonin sok in sladkor in kuhaj na rahlem ognju, da se jagode popolnoma raztopijo
  2. Nato kuhaj na srednjem ognju približno 20 minut, oziroma, dokler se jagodni nadev rahlo ne zreducira
  3. Ko so jagode še vroče dodaj agar in kuhaj še 5 minut, nato pa odstrani in pusti, da se ohladi

Priprava čokoladnega ganacheja:

  1. nad vodno kopeljo raztopi mlečno in temno čokolado
  2. vmešaj še smetano, dobro premešaj in pusti, da se ohladi

Priprava čokoladnega poliva:

  1. smetano rahlo segrej in v njej raztopi čokolado
  2. dodaj še med in dobro premešaj
  3. odstavi in počakaj, da se rahlo ohladi in zgosti

Sestavljanje torte:

  1. prvo plast biskvita postavi na pladenj (v tej točki ga lahko še dodatno namočiš, če želiš bolj sočen biskvit)
  2. nanj razporedi najprej jagodni nadev
  3. čez jagodni nadev razporedi polovico ganacheja
  4. povrh postavi drugo polovico biskvita in ga po želji namoči s sirupom
  5. čez drugo plast biskvita razporedi večino preostalega ganacheja in ga izravnaj
  6. s preostankom čokoladnega ganacheja obmaži še strani torte, nato pa jo postavi v zamrzovalnik za eno uro
  7. na koncu torto postavi na rešetke in jo prelij s čokoladnim polivom
  8. dekoriraj s sadjem ali po želji

Dober tek!