Veganski šmorn s pirino moko
Veganska različica šmorna pripravljena s pirino moko. Preprosto in okusno. Odlična izbira za zajtrk, sladico ali sladko večerjo.
Količina: 2 porciji /Čas priprave: 30 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine:
- 300 g pirine moke
- 2 dl rastlinskega mleka
- 2 dl gazirane vode
- 2 žlici sladkorja
- Žlička kurkume
- Žlička cimeta
- Žlička limonine lupinice
- Pol žličke soli
- Žlička kokosovega olja
Postopek:
- Vse sestavine zmešamo v večji skledi
- Dobro segrejemo ponev in v njej raztopimo kokosovo olje
- Vlijemo maso za šmorn, če uporabljate manjšo ponev lahko postopek ponovite tudi dvakrat
- Pražimo nekaj minut na srednjem ognju
- Ko je spodnja stran šmorna zapečena, ga obrnemo in pražimo še na drugi strani
- Šmorn nato natrgamo, pomagamo si z dvema kuhalnicama ali lopatkama in ga še malce popražimo
- Postrežemo posutega s sladkorjem, domačo marmelado ali kompotom
Dober tek!
Pripravljeno v sodelovanju z Mercator Slovenija.