Veganska različica šmorna pripravljena s pirino moko. Preprosto in okusno. Odlična izbira za zajtrk, sladico ali sladko večerjo.

Veganski šmorn s pirino moko
Veganski šmorn s pirino moko

Sestavine za dve osebi:

  • 300 g pirine moke
  • 2 dl rastlinskega mleka
  • 2 dl gazirane vode
  • 2 žlici sladkorja
  • Žlička kurkume
  • Žlička cimeta
  • Žlička limonine lupinice
  • Pol žličke soli
  • Žlička kokosovega olja

Postopek:

  1. Vse sestavine zmešamo v večji skledi
  2. Dobro segrejemo ponev in v njej raztopimo kokosovo olje
  3. Vlijemo maso za šmorn, če uporabljate manjšo ponev lahko postopek ponovite tudi dvakrat
  4. Pražimo nekaj minut na srednjem ognju
  5. Ko je spodnja stran šmorna zapečena, ga obrnemo in pražimo še na drugi strani
  6. Šmorn nato natrgamo, pomagamo si z dvema kuhalnicama ali lopatkama in ga še malce popražimo
  7. Postrežemo posutega s sladkorjem, domačo marmelado ali kompotom

Dober tek!

Pripravljeno v sodelovanju z Mercator Slovenija.

Tvoja ocena šteje