Torta z limonino kremo in rožmarinom
Osvežilna in sočna limonina torta z rožmarinom ujame bistvo poletja in ga pričara na vaši mizi. Resnično enostavna torta, ki bo pošla, kot bi trenil.
Sestavine za torto premera 22 cm:
Biskvit:
- 220 g bele moke (presejane)
- 200 g sladkorja
- 4 jajca
- 220 g masla
- žlička pecilnega praška
- žlica limonine lupine
Limonina krema:
- 200 g kremnega sira
- 250 g mascarponeja
- 80 g sladkorja v prahu
- sok dveh limon
- žlička limonine lupinice
- 100 ml smetane za stepanje
- vejica svežega rožmarina
Priprava:
Biskvit:
- jajca loči na rumenjake in beljake
- rumenjake penasto vmešaj s sladkorjem, dodaj stopljeno maslo in limonino lupinico in premešaj
- k moki dodaj pecilni prašek
- beljake premešaj v sneg
- zmes rumenjakov postopno dodajaj k moki in ves čas mešaj
- nato še nežno vmešaj stepene beljake
- pečico segrej na 180 °C, maso vlij v pekač premera 22 cm in peci 40-45 minut
- biskvit po peki temeljito ohladi in ga nato prereži po sredini
Krema:
- v kozici segrej smetano in rožmarin; segrej skoraj do vretja in pusti, da se kuha približno 5 minut
- smetano nato precedi in jo ohladi
- zmešaj mascarpone, kremni sir, sladkor v prahu, limonin sok in lupinico
- dodaj še ohlajeno smetano z rožmarinom in dobro premešaj
- limonino kremo premaži po prvi plasti biskvita, čez položi drugo in premaži torto še povrhu
- torto ohladi in postrezi
Dober tek!