Osvežilna in sočna limonina torta z rožmarinom ujame bistvo poletja in ga pričara na vaši mizi. Resnično enostavna torta, ki bo pošla, kot bi trenil.

Sestavine za torto premera 22 cm:

Biskvit:

  • 220 g bele moke (presejane)
  • 200 g sladkorja
  • 4 jajca
  • 220 g masla
  • žlička pecilnega praška
  • žlica limonine lupine

Limonina krema:

  • 200 g kremnega sira
  • 250 g mascarponeja
  • 80 g sladkorja v prahu
  • sok dveh limon
  • žlička limonine lupinice
  • 100 ml smetane za stepanje
  • vejica svežega rožmarina

Tukaj so Seksi pite! Tretja knjiga bratov Šketa. 40 receptov sladkih in slanih pit. Preverjeno slastne, enostavna priprava. 

Klikni tukaj!

Priprava:

Biskvit:

  1. jajca loči na rumenjake in beljake
  2. rumenjake penasto vmešaj s sladkorjem, dodaj stopljeno maslo in limonino lupinico in premešaj
  3. k moki dodaj pecilni prašek
  4. beljake premešaj v sneg
  5. zmes rumenjakov postopno dodajaj k moki in ves čas mešaj
  6. nato še nežno vmešaj stepene beljake
  7. pečico segrej na 180 °C, maso vlij v pekač premera 22 cm in peci 40-45 minut
  8. biskvit po peki temeljito ohladi in ga nato prereži po sredini

Krema:

  1. v kozici segrej smetano in rožmarin; segrej skoraj do vretja in pusti, da se kuha približno 5 minut
  2. smetano nato precedi in jo ohladi
  3. zmešaj mascarpone, kremni sir, sladkor v prahu, limonin sok in lupinico
  4. dodaj še ohlajeno smetano z rožmarinom in dobro premešaj
  5. limonino kremo premaži po prvi plasti biskvita, čez položi drugo in premaži torto še povrhu
  6. torto ohladi in postrezi

Limonina torta z rožmarinom

Dober tek!