Krhki čokoladni piškoti

Krhki čokoladni piškoti

Krhki čokoladni piškoti so resnično krhki in se v ustih kar stopijo. Drobljiva tekstura naredi piškote izredno lahke in nenasitne. Božanski so poleg vroče čokolade, kakava in seveda kave.

Krhki čokoladni piškoti

Krhki čokoladni piškoti so čudovito masleni in prijetno drobljivi. V ustih se nam razdrobijo in takoj za tem raztopijo. Recept je precej osnoven in če bi radi piškote še obogatili vam priporočam, da jih potopite ali prelijete s čokolado. Tako jih boste še hitreje pohrustali.

 Količina: 15 piškotov / Čas priprave: 80 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 170 g moke
  • 20 g temnega kakava
  • 125 g masla sobne temperature
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 1 jajce
  • 1 beljak
  • Kristalni sladkor za posip

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 160° C in pripravimo pladenj, ki ga obložimo s papirjem za peko.
  2. V mešalno skledo presejemo moko in kakav, ter premešamo.
  3. V drugi mešalni skledi kremasto stepamo maslo in sladkor v prahu. Stepamo 2-3 minute, da se masa posvetli.
  4. Nato k maslu primešamo še eno razžvrkljano jajce. Dobro premešamo, da se masa lepo poveže.
  5. Sedaj primešamo še moko in kakav. Mešamo toliko časa, da se nam oblikuje testo.
  6. Testo bo mehko in rahlo lepljivo. Zavijemo ga v celofan in prestavimo v hladilnik za 30 minut.
  7. Ohlajeno testo oblikujemo v daljšo klobaso, ki jo v celoti premažemo z beljakom. Nato jo povaljamo v kristalnem sladkorju. Klobasa naj ima 3 cm premera.
  8. Sedaj klobaso narežemo na 1- 1,5 cm debele rezine, ki jih položimo na pripravljen pekač. Piškoti naj bodo narazen 2 cm.
  9. Piškote prestavimo v ogreto pečico in jih pečemo 15-20 minut.
  10. Pečene piškote nekoliko ohladimo preden jih prestavimo s pladnja.

Nasveti:

Pri pripravi piškotov je pomembno, da sta maslo in jajce podobne temperature.

Namesto navadnega kristalnega sladkorja lahko uporabimo tudi kokosov sladkor.

Piškote hranimo v zaprti posodi, drugače se zmehčajo.

Piškoti se v zaprti posodi obdržijo 4 -5 dni.

Če želimo lahko piškote nadgradimo tako, da jih potopimo v stopljeno čokolado in po želji posujemo še z oreščki.

Poskusi še vanilijeve kifeljčke in čoko arašidove ploščice.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi