Čebulni obročki v pivskem testu so odličen prigrizek, ki jih najraje postrežemo v družbi različnih omak. Odlično se razumejo tudi s pečenim krompirčkom in vrčkom piva.

Čebulni obročki v pivskem testu imajo super hrustljavo skorjico, ki nam ob slastem hrskanju odkrije sladko in sočno čebulno sredico. Pivsko testo se odlično poveže z okusom čebule, saj jo pikantno začini z rahlo grenkobo. Sveže pečeni čebulni obročki se kar topijo v ustih, medtem ko so hladni top dodatek v bogatem sendviču.

Količina: 6 oseb / Čas priprave: 45 minut / Zahtevnost: 2 0d 5

Čebulni obročki v pivskem testu

Sestavine za čebulne obročke:

  • 3 velike bele čebule
  • 250 g moke + 90 g moke
  • 2 žlički soli
  • 1 žlička belega popra
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 500 ml svetlega piva Staropramen
  • 1 l olja za cvrtje

Priprava čebulnih obročkov:

  1. Čebulo olupimo in narežemo na 1 cm debele rezine.
  2. Narezane rezine čebule s prsti nežno ločimo na posamezne kolute in jih prestavimo v skledo z ledeno vodo.
  3. V drugo skledo dodamo 240 g moke, sol, poper in pecilni prašek. Premešamo.
  4. Sedaj postopoma prilivamo pivo. Med prilivanjem mešamo nežno in ne preveč. Lahko nam ostanejo kakšne kepice moke.
  5. Preostalih 90 g moke stresemo na krožnik.
  6. Pripravimo večji lonec in v njem segrejemo olje na 185° C – 190° C.
  7. Sedaj ohlajeno čebulo odcedimo na kuhinjski krpi.
  8. Osušeno čebulo sprva pomokamo in nato potopimo v pivsko testo. Pri pomakanju si pomagamo z vilicami. Odcedimo višek testa ter previdno položimo čebulo v vroče olje.
  9. Čebulo cvremo približno 2 minuti na vsaki strani. Vmes jo enkrat ali dvakrat obrnemo.
  10. Ko so čebulni obročki zlato-rjave barve jih odcedimo in prestavimo na papirnate brisačke.
  11. Ocvrte čebulne obročke potresemo s soljo in čilijem ter jih postrežemo s kislo smetano ali  jogurtovo omako.

Čebulni obročki v pivskem testu

Nasveti:

Za pivsko testo lahko uporabimo tudi temno ali drugo pivo. Izbira je odvisna le od našega okusa.

Če nismo ljubitelji piva lahko namesto njega uporabimo gazirano vodo.

Za cvrtje uporabimo belo čebulo, ki je slajša in ima bolj čvrsto meso.

Čebulo namakamo v ledeni vodi, da zgubi pekočo ostrino in postane še slajša. To je odličen nasvet, kadar postrežemo svežo čebulo.

Poskusi še ocvrte piščančje krače in piknik burger.

Dober tek!

Tvoja ocena šteje