naan pica
Naan pica je rezultat kombiniranja različnih kuhinj. Naan je vrsta kruha ki izvira iz Indije, zanj je značino, da je ploščat ter da se ga popeče kar v ponvi. Obstaja malo morje različnih receptov za naan, če se nam mudi lahko preskočimo tudi daljši čas vzhanja.
Naan pica je sproščena jed brez strogih pravil. Za nadev si lahko izberemo poljubne dodatke, meni se je zdela ideja o mariniranih šampinjonih rahlo nenavadna pa vendar so se odlično obnesli.
Količina: 4 naan pice / Čas priprave: 45 minut + čas vzhajanja / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine:
Testo za naan:
- 300 g bele moke
- 120 ml mlačne vode
- 1 zavojček suhega kvasa (7g)
- 50 ml oljčnega olja
- 50 ml tekočega jogurta
- 1 žlička soli
- 1/2 žličke sladkorja
Paradižnikov nadev:
- 150 g vloženega suhega paradižnika
- pest sveže bazilike
- 250 g mini mozzarel
- ena paprika
- paradižnikova mezga ali pelati
- 200 g mariniranih šampinjonov
Marinada za šampinjone:
- 100 ml jogurta
- tri žlice oljčnega olja
- sok polovice limone
- sol
- svež čili
- žlička curryja v prahu
- žlička mlete kumine
Priprava naan-a:
- V mlačno vodo vmešamo suhi kvas in 1/2 žličke sladkorja. Pustimo par minut ob strani, da se prične kvasni nastavek peniti.
- V večji skledi skupaj zmešamo moko in sol.
- H kvasu primešamo jogurt in olivno olje.
- Mokre sestavine primešamo k suhim in z rokami pregnetemo v gladko testo.
- Testo pustimo vzhajati 30 – 60 minut.
- Vzhajano testo razdelimo na 4 enako težke kose. Vsak kos testa razvaljamo in ga popečemo v ponvi z neoprijemljivim dnom. Testo pečemo 2 minuti na vsaki strani.
Priprava pice:
- V skledi zmešamo vse sestavine za marinado in vanjo stresemo na rezine narezane šampinjone. Premešamo in pustimo ob strani.
- Na popečen naan namažemo paradižnikovo omako, dodamo marinirane šampinjone, sesekljane suhe paradižnike, sesekljano papriko in mozzarello.nato dodaj še ostale sestavine
- Pečico segrejemo na 200 °C in vsako pico pečemo 10 minut.
Dober tek!