Kokosove kocke, skuštrančki, čupavci. Več imen poznamo za to sočno kocko biskvita, namočeno v čokolado in povaljano v kokos. Sveže pečene so preprosto božanske. Poskusi.

Sestavine za pekač 20 x 30 cm:

  • 180 g moke
  • 120 g sladkorja
  • 6 jajc
  • žlička pecilnega
  • žlička vanilije
  • 0,5 dl olja
  • 0,5 dl vode
  • 200 g čokolade
  • 150 g masla
  • 4 dl mleka

Priprava kokosovih kock:

  1. jajca ločimo na rumenjake in beljake
  2. beljakom primešamo sladkor in penasto vmešamo
  3. mešanici rumenjakov in sladkorja dodamo moko in pecilni prašek in premešamo
  4. nato dodamo še olje, vodo in vanilijo in zmešamo
  5. beljake stepemo v čvrst sneg in ga nežno vmešamo v maso za biskvit
  6. pečico segrejemo na 200 °C, pekač dimenzij 20 x 30 cm pokrijemo s papirjem za peko in vanj vlijemo maso za biskvit
  7. pečemo 25 minut pri 200 °C
  8. počakamo, da se ohladi, vmes pa zavremo mleko, dodamo čokolado in maslo in, ko mleko zavre vse skupaj odstavimo in premešamo
  9. ko se biskvit ohladi ga narežemo na kocke
  10. kocke nato s pomočjo vilic namakamo v čokoladno mešanico in jih še povaljamo v kokosovi moki

Nasvet:

Mešanici čokolade lahko dodaš še rum ali kakšen liker.

Dober tek!