Kokosove kocke – skuštrančki
Kokosove kocke, skuštrančki ali čupavci. Več imen poznamo za to sočno kocko biskvita, namočeno v čokolado in povaljano v kokos. Sveže pečene so preprosto božanske. Poskusi.
Količina: 25-30 kock / Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 1 od 5
Sestavine za pekač:
- 180 g moke
- 120 g sladkorja
- 6 jajc
- žlička pecilnega
- žlička vanilije
- 0,5 dl olja
- 0,5 dl vode
- 200 g čokolade
- 150 g masla
- 4 dl mleka
Priprava kokosovih kock:
- Jajca ločimo na rumenjake in beljake.
- Rumenjakom primešamo sladkor in jih penasto stepamo
- Mešanici rumenjakov dodamo moko in pecilni prašek ter premešamo.
- Prilijemo olje, vodo in vanilijo. Premešamo.
- Beljake stepemo v čvrst sneg in ga nežno vmešamo v maso za biskvit.
- Pečico segrejemo na 200 °C, pekač dimenzij 20 x 30 cm pokrijemo s papirjem za peko in vanj vlijemo maso za biskvit
- Pečemo 25 minut pri 200 °C.
- Medtem, ko čakamo da se biskvit ohladi, pripravimo čokoladno omako.
- V loncu skupaj zmešamo mleko, nadrobljeno čokolado in maslo. Ko vse skupaj zavre odstavimo z ognja.
- Ohlajen biskvit vzamemo iz pekača in ga narežemo na poljubno velike kocke.
- Kocke biskvita s pomočjo vilic namakamo v čokoladno mešanico, odcedimo in nato jih povaljamo v kokosovi moki.
Nasvet:
Mešanici čokolade lahko dodaš še rum ali kakšen liker.
Dober tek!