Božanska pita, ki je sestavljena nekoliko drugače. Limonini kremi dodaš želatino, nato pa jo zamrzneš. Preseneti svoje bližnje s to izjemno seksi lešnikovo pito z limonino kremo in meringo.

Mini pita z lešnikovim nadevom in limonino kremo

Sestavine 4-5 mini pit (ali eno veliko):

TESTO:

  • 250 g moke
  • 175 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • en rumenjak
  • ščep soli
  • žlička vanilije

LEŠNIKOV NADEV:

  • 120 g masla
  • 120 g sladkorja
  • 3 jajca
  • 120 g lešnikov
  • 25 g moke

LIMONINA KREMA:

  • 1 dl limoninega soka
  • nastrgana lupinica dveh limon
  • 5 jajc
  • 85 g masla
  • 3 g želatine (listič in pol)
  • 80 g sladkorja

MERINGA:

  • 3 beljaki
  • 180 g finega kristalnega sladkorja

Priprava:

  1. Najprej pripravi limonino kremo
  2. V posodi nekaj minut kuhaj limonin sok in limonino lupinico
  3. Želatino namoči v hladno vodo
  4. Vmes penasto vmešaj jajca in sladkor
  5. K mešanici jajc in sladkorja postopoma dodajaj segret limonin sok in ves čas mešaj
  6. Vse skupaj nato kuhaj približno 5 minut na rahlem ognju, da se krema zgosti; vmes mešaj
  7. Kremo nato precedi skozi cedilo, ožemi želatino, jo dodaj v kremo in mešaj, da se popolnoma raztopi
  8. Na koncu v kremo vmešaj še maslo
  9. Kremo nato vlij v silikonske modelčke in jo postavi v zamrzovalnik za 2 uri

 

  1. Za testo presej moko, dodaj sol, hladno, na kocke narezano maslo, vanilijo in rumenjak
  2. Vse dobro zmešaj v mešalniku, lahko tudi ročno
  3. Testo zavij v folijo in postavi v hladilnik

 

  1. In še lešnikova krema. Uporabi maslo, segreto na sobno temperaturo, dodaj sladkor in z mešalnikom mešaj 5-7 minut, da nastane zračna maslena krema bele barve
  2. Jajca razžvkljaj in jih vmešaj v masleno kremo
  3. Nato pa postopoma dodajaj mešanico mletih lešnikov in moke in rahlo vmešaj v masleno kremo

Za peko uporabi mini modele za pito. Če želiš lahko recept prilagodiš tako, da pripraviš eno večjo pito. V tem primeru uporabi večji model za oblikovanje limonine kreme.

  1. Testo oblikuj v modele za pito ali manjše okrogle pekače, dodaj lešnikovo kremo (do 3/4 višine roba) in postavi v pečico za 40 minut na 180 °C
  2. Odstrani iz pečice in pusti, da se popolnoma ohladi
  3. Na vsako mini pito dodaj en zamrznjen kos limonine kreme
  4. Zdaj pa še meringa. Nad vodno kopeljo mešaj beljake in sladkor dokler se mešanica ne segreje na 45-50 °C.
  5. Stepi do trdih vrhov, nabrizgaj okoli limonine kreme, nato pa posipaj z malce sladkorja v prahu in postavi v pečico za 3-5 minut na 200 °C, da se meringa lepo zapeče.

Dober tek!