Zimske rezine z belo čokolado so prepojene s prazničnimi okusi. Cimet, vanilija, pomaranča, rum in čokolada se povežejo v čudovito zimsko pravljico.

Sestavine:

  • 8 jajc
  • 300 g masla
  • 300 g sladkorja
  • 150 g temne čokolade
  • 200 g mletih mandljev
  • 150 g moke
  • tri žličke cimeta v prahu
  • žlička vanilijevega ekstrakta
  • žlička pecilnega praška

Preliv za biskvit:

  • 2 dl sveže izstisnjenega pomarančnega soka
  • žlica medu
  • 6 žlic ruma

Čokoladni preliv:

  • 200 g bele čokolade
  • 90 ml smetane

Priprava:

  1. Jajca ločimo na rumenjake in beljake
  2. Maslo stopimo, rumenjakom primešamo sladkor in jih penasto vmešamo
  3. Mešanici rumenjakov in sladkorja postopoma dodajamo maslo in mešamo
  4. Temno čokolado stopimo nad vodno kopeljo in ji primešamo cimet, vanilijo in mlete mandlje; vse dobro premešamo
  5. Moko in pecilni prašek presejemo k jajčni zmesi in premešamo
  6. Nato primešamo še čokoladno zmes
  7. Beljake stepemo v sneg in jih nežno vmešamo k masi za biskvit
  8. Pekač premera 30 x 20 cm pokrijemo s papirjem za peko in vanj vlijemo maso za biskvit
  9. Pečemo 35 – 45 minut pri 180 °C, pečeno je, ko zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino peciva, ostane čist
  10. Odstranimo iz pečice in ohladimo
  11. Ko je biskvit nekoliko ohlajen ga prelijemo z mešanico pomarančnega soka, ruma in medu (vse sestavine za preliv preprosto zmešamo)
  12. Na tej točki je najbolje pustiti pecivo v hladilniku čez noč, da se dobro prepoji. Lahko pa kar takoj nadaljujemo s čokoladnim prelivom.
  13. Biskvit narežemo na kocke
  14. V ponvi segrejemo smetano in jih dodamo nadrobljeno belo čokolado, odstavimo iz ognja in dobro premešamo
  15. Počakamo, da se čokoladni preliv nekoliko ohladi in ga prelijemo po kockah

Nasvet:

Poskusi mandlje zamenjati z mletimi lešniki. Namesto ruma lahko dodaš tudi pomarančni liker.

Dober tek!