Zimske rezine z belo čokolado
Zimske rezine z belo čokolado so prepojene s prazničnimi okusi. Cimet, vanilija, pomaranča, rum in čokolada se povežejo v čudovito zimsko pravljico.

Količina: 25-20 kock / Čas priprave: 60 minut / Zahtevnost: 2 od 5
Sestavine:
- 8 jajc
- 300 g masla
- 300 g sladkorja
- 150 g temne čokolade
- 200 g mletih mandljev
- 150 g moke
- tri žličke cimeta v prahu
- žlička vanilijevega ekstrakta
- žlička pecilnega praška
Preliv za biskvit:
- 2 dl sveže izstisnjenega pomarančnega soka
- žlica medu
- 6 žlic ruma
Čokoladni preliv:
- 200 g bele čokolade
- 90 ml smetane
Priprava:
- Jajca ločimo na rumenjake in beljake
- Maslo stopimo, rumenjakom primešamo sladkor in jih penasto vmešamo
- Mešanici rumenjakov in sladkorja postopoma dodajamo maslo in mešamo
- Temno čokolado stopimo nad vodno kopeljo in ji primešamo cimet, vanilijo in mlete mandlje; vse dobro premešamo
- Moko in pecilni prašek presejemo k jajčni zmesi in premešamo
- Nato primešamo še čokoladno zmes
- Beljake stepemo v sneg in jih nežno vmešamo k masi za biskvit
- Pekač premera 30 x 20 cm pokrijemo s papirjem za peko in vanj vlijemo maso za biskvit
- Pečemo 35 – 45 minut pri 180 °C, pečeno je, ko zobotrebec, ki ga zapičimo v sredino peciva, ostane čist
- Odstranimo iz pečice in ohladimo
- Ko je biskvit nekoliko ohlajen ga prelijemo z mešanico pomarančnega soka, ruma in medu (vse sestavine za preliv preprosto zmešamo)
- Na tej točki je najbolje pustiti pecivo v hladilniku čez noč, da se dobro prepoji. Lahko pa kar takoj nadaljujemo s čokoladnim prelivom.
- Biskvit narežemo na kocke
- V ponvi segrejemo smetano in jih dodamo nadrobljeno belo čokolado, odstavimo iz ognja in dobro premešamo
- Počakamo, da se čokoladni preliv nekoliko ohladi in ga prelijemo po kockah
Nasvet:
Poskusi mandlje zamenjati z mletimi lešniki. Namesto ruma lahko dodaš tudi pomarančni liker.
Dober tek!