Nevidna jabolčna torta
Nevidna jabolčna torta? Preprosto zato, ker jo tako hitro zmanjka. Poskusi to resnično enostavno sladico, ki jo lahko prilagodiš po lastnem okusu. Ta različica ima dodane maline, ki sladici dodajo prijetno svežino.
Nevidna jabolčna torta je nekaj kar sem prvič delal in me je popolnoma navdušila. Tako preprost recept za tako neverjetno okusen učinek … Noro dobra je in ne morem je preveč priporočiti.
Sestavine za nevidno jabolčno torto:
- 1 kg jabolk
- 120 g moke
- 120 ml mleka
- 3 jajca
- 50 g sladkorja
- 30 g masla
- 100 g zamrznjenih malin (lahko tudi sveže)
- žlička cimeta v prahu
- žlička vanilijevega ekstrakta
- žlička pecilnega praška
- ščep soli
Priprava:
- V večji skledi zmešamo jajca, stopljeno maslo in sladkor
- Dodamo mleko, cimet, sol in premešamo
- Nato vmešamo še moko in pecilni prašek
- Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine (najbolje je uporabiti mandolino, lahko pa tudi z nožem)
- Jabolka vmešamo v maso in nežno premešamo z rokami
- Dobro namastimo pekač dimenzij 25 x 15 cm
- V pekač razporedimo polovico mase z jabolki, nato dodamo maline in pokrijemo še z drugo polovico mase jabolk
- Pečemo 50 minut pri 180 °C
- Ohladimo in postrežemo
Nasvet:
Tik pred koncem peke lahko povrh nevidne torte dodamo še mandlje v lističih in pečemo še nekaj minut, da lepo porjavijo.
Uporabite bolj čvrste sorte jabolk, tako bo nevidna jabolčna torta še lepša in rezine ne bodo razpadle med mešanjem v testo.
Poskusite tudi presno čokoladno torto z lešniki ali mousse torto z grškim jogurtom in aronijo.
Dober tek!