Zakaj nevidna jabolčna torta? Preprosto zato, ker jo tako hitro zmanjka. Poskusi to resnično enostavno sladico, ki jo lahko prilagodiš po lastnem okusu. Ta različica ima dodane maline, ki sladici dodajo prijetno svežino.

Sestavine za nevidno jabolčno torto:

  • 1 kg jabolk
  • 120 g moke
  • 120 ml mleka
  • 3 jajca
  • 50 g sladkorja
  • 30 g masla
  • 100 g zamrznjenih malin (lahko tudi sveže)
  • žlička cimeta v prahu
  • žlička vanilijevega ekstrakta
  • žlička pecilnega praška
  • ščep soli

Priprava:

V večji skledi zmešamo jajca, stopljeno maslo in sladkor

Dodamo mleko, cimet, sol in premešamo

Nato vmešamo še moko in pecilni prašek

Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine (najbolje je uporabiti mandolino)

Jabolka vmešamo v maso in nežno premešamo z rokami

Dobro namastimo pekač dimenzij 25 x 15 cm

V pekač razporedimo polovico mase z jabolki, nato dodamo maline in pokrijemo še z drugo polovico mase

Pečemo 50 minut pri 180 °C

 

Nasvet:

Tik pred koncem peke lahko povrh nevidne torte dodamo še mandlje v lističih in pečemo še nekaj minut, da lepo porjavijo.

Dober tek!