Nevidna jabolčna torta? Preprosto zato, ker jo tako hitro zmanjka. Poskusi to resnično enostavno sladico, ki jo lahko prilagodiš po lastnem okusu. Ta različica ima dodane maline, ki sladici dodajo prijetno svežino.

Nevidna jabolčna torta je nekaj kar sem prvič delal in me je popolnoma navdušila. Tako preprost recept za tako neverjetno okusen učinek … Noro dobra je in ne morem je preveč priporočiti.

Sestavine za nevidno jabolčno torto:

  • 1 kg jabolk
  • 120 g moke
  • 120 ml mleka
  • 3 jajca
  • 50 g sladkorja
  • 30 g masla
  • 100 g zamrznjenih malin (lahko tudi sveže)
  • žlička cimeta v prahu
  • žlička vanilijevega ekstrakta
  • žlička pecilnega praška
  • ščep soli

Priprava:

  1. V večji skledi zmešamo jajca, stopljeno maslo in sladkor
  2. Dodamo mleko, cimet, sol in premešamo
  3. Nato vmešamo še moko in pecilni prašek
  4. Jabolka olupimo in narežemo na tanke rezine (najbolje je uporabiti mandolino)
  5. Jabolka vmešamo v maso in nežno premešamo z rokami
  6. Dobro namastimo pekač dimenzij 25 x 15 cm
  7. V pekač razporedimo polovico mase z jabolki, nato dodamo maline in pokrijemo še z drugo polovico mase
  8. Pečemo 50 minut pri 180 °C

Nasvet:

Tik pred koncem peke lahko povrh nevidne torte dodamo še mandlje v lističih in pečemo še nekaj minut, da lepo porjavijo.

Poskusi še druge jabolčne sladice:

Jabolčna pita s slano karamelo

Presna jabolčna pita z makom

 

Dober tek!