Sladki močnik z ananasom in cimetom
Močnik. Poznamo veliko različnih receptov, praktično vsaka večja vas ima svojo različico. Takšne jedi prikažejo pestrost in ustvarjalnost, ki vre iz domačih kuhinj. Tole je sladka in hitra različica, pripravljena s pšeničnim zdrobom, ananasom in cimetom. Posladkaj se.
Sestavine za 2 – 3 osebe:
- 5 dl mleka
- 150 g pšeničnega zdroba
- 30 g masla
- ščep soli
- ananasov kompot
- 2 žlici rjavega sladkorja
- žlička cimeta v prahu
Priprava močnika:
- Mleko posolimo in zavremo
- Vanj stresemo pšenični zdrob, zmanjšamo ogenj in mešamo tri minute
- V ponvi zmešamo ananasov kompot, sladkor in cimet
- Vse premešamo in malce pokuhamo
- Ananasov preliv polijemo čez zdrob in postrežemo
Nasvet:
Močnik lahko pripraviš tudi z rastlinskim mlekom in ga prilagodiš tudi na vegansko različico. V kolikor se ti izjemno mudi je močnik dober tudi samo posut z rjavim sladkorjem in cimetom 😉
Dober tek!
Tvoja ocena šteje