Močnik. Poznamo veliko različnih receptov, praktično vsaka večja vas ima svojo različico. Takšne jedi prikažejo pestrost in ustvarjalnost, ki vre iz domačih kuhinj. Tole je sladka in hitra različica, pripravljena s pšeničnim zdrobom, ananasom in cimetom. Posladkaj se.

Sestavine za 2 – 3 osebe:

  • 5 dl mleka
  • 150 g pšeničnega zdroba
  • 30 g masla
  • ščep soli
  • ananasov kompot
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • žlička cimeta v prahu

Priprava močnika:

  1. Mleko posolimo in zavremo
  2. Vanj stresemo pšenični zdrob, zmanjšamo ogenj in mešamo tri minute
  3. V ponvi zmešamo ananasov kompot, sladkor in cimet
  4. Vse premešamo in malce pokuhamo
  5. Ananasov preliv polijemo čez zdrob in postrežemo

Nasvet:

Močnik lahko pripraviš tudi z rastlinskim mlekom in ga prilagodiš tudi na vegansko različico. V kolikor se ti izjemno mudi je močnik dober tudi samo posut z rjavim sladkorjem in cimetom 😉

Dober tek!