Sladki močnik z ananasom in cimetom

Sladki močnik z ananasom je vsekakor bolj drzna kombinacija okusov kot smo jo ponavadi dobili za domačo mizo.

Poznamo veliko različnih receptov, praktično vsaka večja vas ima svojo različico. Takšne jedi prikažejo pestrost in ustvarjalnost, ki vre iz domačih kuhinj. Tole je sladka in hitra različica, pripravljena s pšeničnim zdrobom, ananasom in cimetom. Posladkaj se.

Količina: 2-3 porcije / Čas priprave: 30 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 5 dl mleka
  • ščep soli
  • 150 g pšeničnega zdroba
  • 30 g masla
  • ananasov kompot iz pločevinke
  • 2 žlici rjavega sladkorja
  • žlička cimeta v prahu

Priprava:

  1. Mleko posolimo in zavremo.
  2. Vanj stresemo pšenični zdrob, zmanjšamo ogenj in mešamo tri minute.
  3. V ponvi zmešamo ananasov kompot, sladkor in cimet. Zavremo in kuhamo na zmernem ognju 10-15 minut, da se malo pokuha.
  4. Ananasov preliv polijemo čez zdrob in postrežemo.

Nasvet:

Močnik lahko pripraviš tudi z rastlinskim mlekom in ga prilagodiš tudi na vegansko različico. V kolikor se ti izjemno mudi je močnik dober tudi samo posut z rjavim sladkorjem in cimetom 😉

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi