Panna cotta s cimetom in malinami

Cimetova panna cotta s prelivom maline

Skuhaj dišečo panna cotto, dodaj ji cimet in jo prelij z domačim malinovim prelivom. Pa ne pozabi je deliti z najbližjimi.

Panna cotta s cimetom in malinami

Sestavine za panna cotto:

  • 1 l sladke smetane
  • 170 g sladkorja
  • žlička cimeta v prahu
  • žlička vanilijevega ekstrakta
  • 12 lističev želatine

SESTAVINE ZA malinov PRELIV:

  • 250 g zmrznjenih malin
  • 3 žlice sladkorja

PRIPRAVA:

  1. V hladno vodo namočimo lističe želatine za 5-7 minut. Želatino pred uporabo dobro ožamemo.
  2. V lonec nalijemo smetano, dodamo sladkor,cimet in premešamo.
  3. Na zmernem ognju segrejemo do vretja in odstavimo. Dodamo ožeto želatino in vanilijev ekstrat in mešamo toliko časa, da se želatina v celoti raztopi.
  4. Panna cotto vlijemo v namaščene modelčke ali kozarčke. Počakamo, da se ohladijo nato jih postavimo v hladilnik za 3-4 ure.
  5. V manjši lonec stresemo zamrznjene maline in sladkor. Maline na zmernem ognju pokuhamo in spasiramo. Za gladko omako maline še precedimo. Preliv pred uporabo precedimo.
  6. Panna cotte potopimo za kratek čas v toplo vodo, da se odlepijo iz modelčkov ali kozarčkov. Previdno jih stresemo na krožnik in prelijemo z omako.

Nasveti:

Ohlajeno panna cotto iz posodice najlažje dobiš tako, da posodo najprej dobro segreješ v vroči vodi. Nato jo zvrneš na krožnik in panna cotta bo kar zdrsela nanj. 

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi