Cimetova panna cotta s prelivom maline
Skuhaj dišečo panna cotto, dodaj ji cimet in jo prelij z domačim malinovim prelivom. Pa ne pozabi je deliti z najbližjimi.
Sestavine
- 1 l sladke smetane
- 170 g sladkorja
- žlička cimeta v prahu
- žlička vanilijevega ekstrakta
- 12 lističev želatine
Preliv
- 250 g zmrznjenih malin
- 3 žlice sladkorja
Postopek
- zavri smetano
- dodaj ji sladkor, cimet in vanilijev ekstrakt
- vmes v vodi namoči lističe želatine za vsaj 5 minut oziroma po napotku z embalaže
- ko smetana zavre ji dodaj želatino, premešaj
- prelij v modele in počakaj, da se ohladijo, nato jih prestavi v hladilnik za cca 3 ure
- pripravi preliv – v kozici prekuhaj in spasiraj maline, dodaj sladkor, precedi skozi cedilo in počakaj, da se ohladi
- preliv prelij po ohlajeni panna cotti
Nasvet: ohlajeno panna cotto iz posodice najlažje dobiš tako, da posodo najprej dobro segreješ v vroči vodi. Nato jo zvrneš na krožnik in panna cotta bo kar zdrsela nanj.
Tvoja ocena šteje