Skuhaj dišečo panna cotto, dodaj ji cimet in jo prelij z domačim malinovim prelivom. Pa ne pozabi je deliti z najbližjimi.

Sestavine

  • 1 l sladke smetane
  • 170 g sladkorja
  • žlička cimeta v prahu
  • žlička vanilijevega ekstrakta
  • 12 lističev želatine

Preliv

  • 250 g zmrznjenih malin
  • 3 žlice sladkorja

 

Postopek

  • zavri smetano
  • dodaj ji sladkor, cimet in vanilijev ekstrakt
  • vmes v vodi namoči lističe želatine za vsaj 5 minut oziroma po napotku z embalaže
  • ko smetana zavre ji dodaj želatino, premešaj
  • prelij v modele in počakaj, da se ohladijo, nato jih prestavi v hladilnik za cca 3 ure
  • pripravi preliv – v kozici prekuhaj in spasiraj maline, dodaj sladkor, precedi skozi cedilo in počakaj, da se ohladi
  • preliv prelij po ohlajeni panna cotti

 

Nasvet: ohlajeno panna cotto iz posodice najlažje dobiš tako, da posodo najprej dobro segreješ v vroči vodi. Nato jo zvrneš na krožnik in panna cotta bo kar zdrsela nanj.