Cimetova panna cotta s prelivom maline
Skuhaj dišečo panna cotto, dodaj ji cimet in jo prelij z domačim malinovim prelivom. Pa ne pozabi je deliti z najbližjimi.
Sestavine za panna cotto:
- 1 l sladke smetane
- 170 g sladkorja
- žlička cimeta v prahu
- žlička vanilijevega ekstrakta
- 12 lističev želatine
SESTAVINE ZA malinov PRELIV:
- 250 g zmrznjenih malin
- 3 žlice sladkorja
PRIPRAVA:
- V hladno vodo namočimo lističe želatine za 5-7 minut. Želatino pred uporabo dobro ožamemo.
- V lonec nalijemo smetano, dodamo sladkor,cimet in premešamo.
- Na zmernem ognju segrejemo do vretja in odstavimo. Dodamo ožeto želatino in vanilijev ekstrat in mešamo toliko časa, da se želatina v celoti raztopi.
- Panna cotto vlijemo v namaščene modelčke ali kozarčke. Počakamo, da se ohladijo nato jih postavimo v hladilnik za 3-4 ure.
- V manjši lonec stresemo zamrznjene maline in sladkor. Maline na zmernem ognju pokuhamo in spasiramo. Za gladko omako maline še precedimo. Preliv pred uporabo precedimo.
- Panna cotte potopimo za kratek čas v toplo vodo, da se odlepijo iz modelčkov ali kozarčkov. Previdno jih stresemo na krožnik in prelijemo z omako.
Nasveti:
Ohlajeno panna cotto iz posodice najlažje dobiš tako, da posodo najprej dobro segreješ v vroči vodi. Nato jo zvrneš na krožnik in panna cotta bo kar zdrsela nanj.