Banana split torta

Banana split torta

Banana split torta nas z okusom popelje v sončno poletje. S hitro pripravo in slastnim okusom se bo uvrstila v sam vrh domačih sladic.

Banana split torta

Banana split torta je sestavljena iz lahko dostopnih sestavin in kar je nabolj pomembno, zanjo ne potrebujemo pečice ali mikserja. Hrustljavo piškotno dno je prekrito s kremo iz kremnega sira, plastjo banana, stepeno smetano ter prelito s čokoladnim ganašem. Okus torte spominja na nostalgično poletno sladico zato si ob njej lahko privoščimo še kepico sladoleda.

V sodelovanju z Lidl Slovenija.

Količina: 8 kosov  / Čas priprave: 30 minut + čas hlajenja  / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine za piškotno dno:

  • 150 g piškoti Sondey digestive
  • 75 g masla

Sestavine za kremo in bananin nadev:

  • 3 banane
  • 250 g kremnega sira
  • 70 g sladkorja v prahu
  • 2 žlički vanilije
  • 200 ml sladke smetane
  • 10 g vanilijevega sladkorja

Sestavine za čokoladni ganaš:

  • 70 g temne čokolade 60 %
  • 140 ml sladke smetane

Priprava:

  1. Pripravimo okrogel tortni obroč s premerom 18 cm in notranji rob obložimo z acetatno folijo. Dno podložimo s kartonastim tortnim podstavkom.
  2. V multipraktiku zmeljemo piškote in jih prestavimo v skledo. Prilijemo stopljeno maslo in premešamo.
  3. Piškotno osnovo stresemo v pripravljen tortni model in jo s prsti, žlico ali dnom kozarca zravnamo in potlačimo, da dobimo čvrsto piškotno plast. Prestavimo v zamrzovalnik in pripravimo kremo.
  4. V skledo damo kremni sir, sladkor v prahu in vanilijev ekstrakt. Zmešamo z ročnim mešalnikom do gladke, kremne teksture.
  5. Banano olupimo in narežemo na tanjše kolute. S koluti banane obložimo notranji rob tortnega obroča. Sedaj piškotno dno prekrijemo s kremo. Kremo enakomerno razmažemo in jo potisnemo tudi v kotičke med bananami.
  6. Preostali dve banani narežemo na tanke kolute in z njimi prekrijemo kremo. Ko je krema v celoti prekrita z bananami, čez položimo še eno plast banan.
  7. Sedaj skupaj stepemo 200 ml sladke smetane in vanilijev sladkor. Stepemo do čvrstih vrhov in z njo premažemo plast banan. Površino smetane zgladimo in postavimo torto v hladilnik.
  8. Vmes segrejemo 140 ml sladke smetane in jo prelijemo čez nadrobljeno temno čokolado. Pustimo stati 2 minuti nato dobro premešamo, da dobimo tekoč ganaš.
  9. S čokoladnim ganašem prelijemo smetano. Če imamo radi tanjšo plast čokolade lahko en del ganaša prihranimo.
  10. Torto postavimo v zamrzovalnik za 2 uri ali v hladilnik za 4 ure.
  11. Ohlajeno torto odstranimo iz pekača, odstranimo folijo in jo narežemo na poljubno velike kose.
  12. Torto hranimo v hladilniku v zaprti posodi do 3 dni.
Banana split torta

Nasveti:

Rezine banane lahko pokapamo z limoninim sokom, da ne porjavijo.

Odprte rezine torte lahko zaščitimo z acetatno folijo.

Piškoti Sondey digestivo imajo rahlo slan priokus, ki odlično uravnoteži celotno sladico.

Poskusi še kolibri kolač in avokadovo torto s hruškami.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi