Kukimisu

Kukimisu

Kukimisu je hrustljav, kremen in sladek. Pocrklja nas z okusi čokolade, vanilije in lešnika. Njegova priprava je sila enostavna in hitra.

Kukimisu

Kukimisu je igriva sladice, ki jo moramo le sestaviti in dobro ohladiti. Ko se nam ne ljubi peči a se nam je nekaj sladkega in dekadentnega, je kukimisu prava izbira.  Pripravimo ga s piškoti, vanilijevim pudingom in različnimi sladkimi namazi. Če se nam ne ljubi čakati da se ohladi in strdi, ga lahko nažličkamo kot pravi tiramisu.

V sodelovanju z Lidl Slovenija.

Količina: 6 kock / Čas priprave: 20 minut + čas hlajenja / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 20 piškotov s koščki čokolade (3 paketi po 150 g)
  • 360 g maskarpone sira
  • 600 g vanilijevega puding desserta
  • 2-3 žlici mlečnega kremnega namaza s kokosom
  • 2-3 žlici lešnikovega namaza s kakavom
  • drobljeni lešnikov krokant

Priprava:

  1. Pripravimo kvadratni pekač s snemljivim dnom v velikosti 20 x 20 cm. Če imamo kvadratni tortni obroč brez dna, ga podložimo z alu folijo in rezalno desko.
  2. V skledi z ročnim mešalnikom zmešamo maskarpone sir in vanilijev puding dessert.
  3. Na dno pekača položimo plast piškotov s čokolado. Luknje med piškoti zapolnimo z nalomljenimi piškoti.
  4. Piškote prekrijemo s polovico vanilijeve kreme in površino kreme zgladimo.
  5. V eno skodelico damo 2 žlici mlečnega kokosovega namaza, v drugo skodelico pa 2 žlici lešnikovega namaza. Oba namaza prestavimo v mikrovalovno pečico in ju pri nižji temperaturi segrejemo, da postaneta bolj tekoča.
  6. Površino kreme prelijemo z žlico lešnikovega namaza in z žlico mlečenega kokosovega namaza.
  7. Čez položimo drugo plast piškotov, ki jo premažemo s preostalo polovico kreme.
  8. Kremo zopet prelijemo z žlico mlečnega kokosovega namaza in z žlico lešnikovega namaza.
  9. Okrasimo z drobljenim lešnikovim krokantom ali poljubnim posipom.
  10. Kukimisu pokrijemo s folijo in ga postavimo v hladilnik za vsaj 4 ure, najbolje pa čez noč.
  11. Ohlajen kukimisu narežemo na rezine in ga postrežemo.
Kukimisu

Nasveti:

Kukimisu hranimo v hladilniku do 2 dni.

Če nimamo potrpljenja počakati, da se sladica učvrsti, jo lahko kar nažličkamo.

Za kukimisu lahko uporabimo različne piškote, namesto puding deserta lahko uporabimo različne jogurte in namesto čokoladnih namazov lahko uporabimo marmelade ali sveže sadje.

Poskusi še čupavo torto in kivijevo strjenko.

Dober tek!

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi