Dvojni kokosovi grižljaji (vegansko)
Zelo enostavna sladica za vse ljubitelje kokosa, ki osupne s svojim izgledom. Vse kar potrebuješ je kokosovo mleko, kokosova voda in agar. Mmmm.

Sestavine:
- 0,5 l kokosove vode
- 0,5 l kokosovega mleka
- 8 žlic sladkorja
- 3 žličke agarja v prahu
- ščep soli
Priprava:
- vzemi dve kozici in v eno dodaj kokosovo vodo, v drugo pa kokosovo mleko
- če je mleko iz konzerve in je en del strjen, ga pred tem pusti stati na sobni temperaturi in dobro premešaj preden nadaljuješ
- kokosovi vodi dodaj 5 žlic sladkorja (okušaj vmes, nekatere kokosove vode so bolj sladke od drugih) in premešaj
- dodaj še malce soli, žličko in pol agarja, premešaj in segrej do vretja (vmes občasno premešaj)
- vmes v drugi kozici sladkaj kokosovo mleko (2-3 žlice) in dodaj žličko in pol agarja
- tudi to zmes segrej do vretja ob občasnem mešanju
- ko obe zmesi zavrejo, zmanjšaj ogenj, da ohranjaš toploto – agar se je do sedaj že raztopil in lahko pričneš z zlaganjem
- v kvadratni ali podolgovat pekač najprej vlij plast kokosovega mleka in postavi v zamrzovalnik za približno 5 minut
- ko dovolj želira, odstrani iz zamrzovalnika in čez prvo plast prelij plast kokosove vode
- zopet postavi v zamrzovalnik za dobrih pet minut
- če želiš večplastno sladico razdeli zmesi na polovici in celoten postopek ponovi dvakrat (pomembno je, da vmes ohranjaš temperaturo tekočin)
Dober tek!