Zelo enostavna sladica za vse ljubitelje kokosa, ki osupne s svojim izgledom. Vse kar potrebuješ je kokosovo mleko, kokosova voda in agar. Mmmm.

Sestavine:

  • 0,5 l kokosove vode
  • 0,5 l kokosovega mleka
  • 8 žlic sladkorja
  • 3 žličke agarja v prahu
  • ščep soli

Priprava:

  1. vzemi dve kozici in v eno dodaj kokosovo vodo, v drugo pa kokosovo mleko
  2. če je mleko iz konzerve in je en del strjen, ga pred tem pusti stati na sobni temperaturi in dobro premešaj preden nadaljuješ
  3. kokosovi vodi dodaj 5 žlic sladkorja (okušaj vmes, nekatere kokosove vode so bolj sladke od drugih) in premešaj
  4. dodaj še malce soli, žličko in pol agarja, premešaj in segrej do vretja (vmes občasno premešaj)
  5. vmes v drugi kozici sladkaj kokosovo mleko (2-3 žlice) in dodaj žličko in pol agarja
  6. tudi to zmes segrej do vretja ob občasnem mešanju
  7. ko obe zmesi zavrejo, zmanjšaj ogenj, da ohranjaš toploto – agar se je do sedaj že raztopil in lahko pričneš z zlaganjem
  8. v kvadratni ali podolgovat pekač najprej vlij plast kokosovega mleka in postavi v zamrzovalnik za približno 5 minut
  9. ko dovolj želira, odstrani iz zamrzovalnika in čez prvo plast prelij plast kokosove vode
  10. zopet postavi v zamrzovalnik za dobrih pet minut
  11. če želiš večplastno sladico razdeli zmesi na polovici in celoten postopek ponovi dvakrat (pomembno je, da vmes ohranjaš temperaturo tekočin)

Dober tek!