Čokoladna »lava« bomba (LCHF ready)
Ojej, to je takšna čokoladna “bomba”, da trga gate. Ampak je prav prijetna ker ne vsebuje dodanega sladkorja. Uporabi temno čokolado z visokim deležem kakava. Ingver bo poskrbel za pekoč okus. Če želiš več sladkosti uporabi sladilo, recimo eritritol. Ampak ne pretiravaj. Sladica je primerna tudi za zagovornike prehrane z zmanjšano količino ogljikovih hidratov.

Sestavine za 2
- 50 g temne čokolade
- 50 g masla
- 3 jajca
- 1/3 čž ingverja v prahu
Postopek
- segrej pečico na 210 stopinj C
- čokolado nalomi na manjše koščke in jo stopi nad vodno kopeljo ali segrej v mikrovalovki (30 – 45 sekund)
- mešaj do gladke konsistence
- dodaj maslo in mešaj, nato še ingver v prahu
- v drugi posodi dobro zmešaj jajca, ki morajo postati penasta
- vmešaj zmes stopljene čokolade, masla in ingverja, zmešaj
- namaži modele za peko z maslom, vlij testo
- peci 6-7 minut, postrezi še toplo
- dodaš lahko stepeno smetano brez sladkorja