Ojej, to je takšna čokoladna “bomba”, da trga gate. Ampak je prav prijetna ker ne vsebuje dodanega sladkorja. Uporabi temno čokolado z visokim deležem kakava. Ingver bo poskrbel za pekoč okus. Če želiš več sladkosti uporabi sladilo, recimo eritritol. Ampak ne pretiravaj. Sladica je primerna tudi za zagovornike prehrane z zmanjšano količino ogljikovih hidratov.

Sestavine za 2

  • 50 g temne čokolade
  • 50 g masla
  • 3 jajca
  • 1/3 čž ingverja v prahu

Postopek

  • segrej pečico na 210 stopinj C
  • čokolado nalomi na manjše koščke in jo stopi nad vodno kopeljo ali segrej v mikrovalovki (30 – 45 sekund)
  • mešaj do gladke konsistence
  • dodaj maslo in mešaj, nato še ingver v prahu
  • v drugi posodi dobro zmešaj jajca, ki morajo postati penasta
  • vmešaj zmes stopljene čokolade, masla in ingverja, zmešaj
  • namaži modele za peko z maslom, vlij testo
  • peci 6-7 minut, postrezi še toplo
  • dodaš lahko stepeno smetano brez sladkorja

5 čokoladnih užitkov