Presna torta v kateri združimo limone, jagode, mandlje, datlje in nekaj deset minut dela. Potrebuješ mešalnik, sestavine in tortni model ter malce dobre volje. Ni težko, verjemi!

Sestavine

Podlaga

  • 200 g mandljev
  • 200 g datljev

Krema

  • 300 g indijskih oreščkov
  • 120 ml kokosovega olja
  • 80 ml sirupa agave
  • 1 limona
  • žlička vanilije v prahu

Preliv

  • 300 g jagod
  • 100 g indijskih oreščkov

 

Postopek

  • uporabi tortni model premera 20 ali 24 cm
  • dno obloži s papirjem za peko
  • mandlje in datlje dobro zmešaj v mešalniku in razporedi po dnu modela
  • indijske oreščke zmešaj v mešalniku skupaj s stopljenim kokosovim oljem, agavo, olupljeno in razkoščičeno limono ter vanilijo v prahu
  • gladko zmes enakomerno razporedi po podlagi za torto
  • jagodni preliv pripraviš tako, da z mešalnikom zmešaš jagode in indijske oreščke ter ga razporediš po vrhu torte
  • torto shrani za nekaj ur na hladnem preden jo postrežeš

Recept iz knjige Seksi presne sladice.