Limonina torta z jagodnim prelivom
Presna torta v kateri združimo limone, jagode, mandlje, datlje in nekaj deset minut dela. Potrebuješ mešalnik, sestavine in tortni model ter malce dobre volje. Ni težko, verjemi!
Sestavine
Podlaga
- 200 g mandljev
- 200 g datljev
Krema
- 300 g indijskih oreščkov
- 120 ml kokosovega olja
- 80 ml sirupa agave
- 1 limona
- žlička vanilije v prahu
Preliv
- 300 g jagod
- 100 g indijskih oreščkov
Postopek
- uporabi tortni model premera 20 ali 24 cm
- dno obloži s papirjem za peko
- mandlje in datlje dobro zmešaj v mešalniku in razporedi po dnu modela
- indijske oreščke zmešaj v mešalniku skupaj s stopljenim kokosovim oljem, agavo, olupljeno in razkoščičeno limono ter vanilijo v prahu
- gladko zmes enakomerno razporedi po podlagi za torto
- jagodni preliv pripraviš tako, da z mešalnikom zmešaš jagode in indijske oreščke ter ga razporediš po vrhu torte
- torto shrani za nekaj ur na hladnem preden jo postrežeš
Recept iz knjige Seksi presne sladice.