Veganski čokoladni cupcakesi z matcho
Luštni, simpatični, čokoladni in veganski cupcakes. Kdo jih ne bi maral, ko pa tako simpatično izgledajo. Posip matche v prahu čokoladi doda mešanico prijetne svežine in globine.
Sestavine za cupcakes:
- 200 g moke
- 120 g sladkorja
- 40 g kakava v prahu
- 2,4 dl rastlinskega mleka
- 6 jž olja
- jž jabolčnega kisa
- čž pecilnega praška
- 1/2 čž sode bikarbone
- čž cimeta v prahu
- ščep soli
- jž matche
Sestavine za čokoladno kremo:
- 230 g temne čokolade
- 1,2 dl rastlinskega mleka
- 120 ml stopljenega kokosovega olja
- 220 g sladkorja v prahu
Priprava veganskih čokoladnih cupcakesov z matcho:
- zmešaj moko, sladkor, kakav v prahu pecilni prašek, sol, cimet in sodo bikarbono
- ločeno zmešaj rastlinsko mleko in kis, ko se sesiri dodaj še olje in vse skupaj dodaj k suhim sestavinam
- zmes dobro premešaj in vlij v modelčke za muffine, odvisno od velikosti modelčkov, količina zadošča za 9 – 12 cupcakesov
- peci 20 – 25 minut pri 180 °C, vmes preveri z zobotrebcom ali nožem (ta mora priti iz testa suh)
Postopek za kremo
- segrej rastlinsko mleko in v njemu stopi čokolado
- dolij stopljeno kokosovo olje in dobro premešaj
- vmešaj še sladkor v prahu in stepaj kremo
- postavi v hladilnik za približno 20 minut
- kremo s pomočjo dresirne vrečke nabrizgaj na cupcakse
- posipaj z matcho v prahu
Dober tek!