Francoski sadni kolač z vanilijo
Zgrabi porcijo jagodičevja, sladkor, mleko, maslo, moko, jajca in vanilijo ter speci kolač, ki ima svoje korenine v francoskem kolaču clafoutis. Slednjemu se lahko približaš še bolj tako, da uporabiš temne češnje.
Sestavine
- 250 g poljubnega jagodičevja (maline, jagode, borovnice…) *
- 3 jajca
- 100 g bele moke
- 100 g sladkorja v prahu
- 3 dl mleka
- 1 čž vanilije v prahu *
- 1 ščepec soli
Postopek
- jagodičevje očistiš, večje kose (npr jagode) razpoloviš) in posuješ s 50 g sladkorja v prahu
- pekač dobro premažeš z maslom
- po dnu razporediš jagodičevje
- z mešalnikom zmešaj moko, vanilijo in 50 g sladkorja v prahu
- dodaj še jajca in mleko
- pečeš 40 minut pri 180 stopinjah Celzija
- serviraš posuto s sladkorjem v prahu
Namig: sladkor lahko nadomestiš z eritritolom v prahu. V tem primeru količino eritritola povečaj za 20%.
* Partnerja SKETA.si in Presno.si sta Gorenje in Mercator.