Hruškova torta z ingverjem in vanilijo
Izjemna torta brez peke z veliko sadja in oreškčkov ter začimb. Pripraviš jo z modelom za torto, mikserjem in sestavinami. Potrebuješ pol ure.
Podlaga
- 150 g mletih lešnikov
- 150 g mletih mandljev
- 50 g nasekljanih suhih fig
- 150 g kokosovega olja (stopljenega) *
- 20 g kakava
- 0,3 dl ruma
Krema
- 3 sladke hruške
- 1 dl soka mandarine
- sok ½ limete
- 300 g indijskih oreščkov *
- 1 čž cimeta v prahu
- 1 čž vanilije v prahu
- 1 čž ingverja v prahu
Preliv
- 200 g mascarponeja
- 1 dl kokosovega mleka
- 80 g kokosove moke
Postopek
- sestavine podlage zmiksaj
- uporabi model za torto premera 24 cm
- dno obloži s papirjem za peko
- razporedi podlago po dnu, postavi na hladno
- sestavine za kremo zmiksaj z blenderjem do povsem gladke konsistence
- razporedi po podlagi
- shrani na hladnem
- vmes pripravi preliv
- zmiksaj sestavine in jih razporedi po vrhu torte
- torto hrani na hladnem čez noč