Hruškova torta z ingverjem in vanilijo

Izjemna torta brez peke z veliko sadja in oreškčkov ter začimb. Pripraviš jo z modelom za torto, mikserjem in sestavinami. Potrebuješ pol ure.

Podlaga

Krema

  • 3 sladke hruške
  • 1 dl soka mandarine
  • sok ½ limete
  • 300 g indijskih oreščkov *
  • 1 čž cimeta v prahu
  • 1 čž vanilije v prahu
  • 1 čž ingverja v prahu

Preliv

  • 200 g mascarponeja
  • 1 dl kokosovega mleka
  • 80 g kokosove moke

Postopek

  • sestavine podlage zmiksaj
  • uporabi model za torto premera 24 cm
  • dno obloži s papirjem za peko
  • razporedi podlago po dnu, postavi na hladno
  • sestavine za kremo zmiksaj z blenderjem do povsem gladke konsistence
  • razporedi po podlagi
  • shrani na hladnem
  • vmes pripravi preliv
  • zmiksaj sestavine in jih razporedi po vrhu torte
  • torto hrani na hladnem čez noč

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi