Sirna pita z vanilijo in čokolado
Hitro pripravljena čokoladna sirna pita s temno čokolado in vanilijo. Nekje eno uro traja priprava.

Sestavine za 16 cm model
- 100 g keksov Speculaas
- 70 g stopljenega masla
- 300 g kremnega sira (npr Philadelphia)
- 2 jajci
- 100 g sladkorja
- 1 čž vanilije v prahu
- 70 g nasekljane temne čokolade
- 80 g temne čokolade
- 0,5 dl sladke smetane
Postopek
- dno modela za torto obloži s papirjem za peko
- z mikserjem zmešaj kekse in maslo, razporedi po dnu modela
- v posodi zmešaj kremni sir, jajci, sladkor, vanilijo, nato dodaj še nasekljano čokolado
- prelij v model
- peci 10 minut pri 200 stopinjah, nato zmanjšaj temperaturo na 120 stopinj in peci še 25 minut brez da odpreš vrata pečice
- pečeno pito ohladiš in preliješ s temnim ganašem
- Ganaš: segrej smetano, v njo s koščki čokolade, grej in mešaj da nastane gladka zmes