Jogurtova strjenka z gozdnim sadjem

Inspiracijo za recept sem našel v sladici »Malinčica«, ki jo je predstavil Hoferjev street food projekt FerFud.  V izvirniku so uporabljene maline, sam sem raje izbral mešano gozdno sadje, povečal njegovo količino ter dodal  tudi vanilijo in cimet.

Sestavine

  • 4 dl navadnega jogurta
  • 2 dl sladke smetane
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 10 g želatine v listih
  • 100 g mešanega gozdnega sadja
  • 10 g sladkorja
  • 1 vanilijev sladkor
  • pol čajne žlice cimeta v prahu

Postopek

  • želatino pripravimo po navodilu z embalaže – običajno lističe namočimo za 5 min v hladni vodi, nato pa jih odcedimo in pogrejemo, da se do konca raztopijo
  • v posodi zmešamo jogurt, sladkor v prahu in vanilijev sladkor
  • v drugi posodi stepemo sladko smetano
  • v prvo posodo vmešamo želatino in stepeno smetano
  • zmes prelijemo v kozarce in jih postavimo za nekaj ur na hladno
  • pripravimo preliv: zmrznjeno gozdno sadje skupaj z 10 g sladkorja kuhamo v ponvi toliko časa, da se zmehča in nastane gost sirup s koščki sadja, dodamo mu cimet
  • Sedaj imate dve možnosti: prva je, da ga precedite in uporabite samo sirup, ki mu potem pri serviranju dodate sveže sadje. Lahko pa ga pustite, kot je, s koščki sadja.
  • Postrežete in uživate

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi