Jogurtova strjenka z gozdnim sadjem
Inspiracijo za recept sem našel v sladici »Malinčica«, ki jo je predstavil Hoferjev street food projekt FerFud. V izvirniku so uporabljene maline, sam sem raje izbral mešano gozdno sadje, povečal njegovo količino ter dodal tudi vanilijo in cimet.
Sestavine
- 4 dl navadnega jogurta
- 2 dl sladke smetane
- 50 g sladkorja v prahu
- 10 g želatine v listih
- 100 g mešanega gozdnega sadja
- 10 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- pol čajne žlice cimeta v prahu
Postopek
- želatino pripravimo po navodilu z embalaže – običajno lističe namočimo za 5 min v hladni vodi, nato pa jih odcedimo in pogrejemo, da se do konca raztopijo
- v posodi zmešamo jogurt, sladkor v prahu in vanilijev sladkor
- v drugi posodi stepemo sladko smetano
- v prvo posodo vmešamo želatino in stepeno smetano
- zmes prelijemo v kozarce in jih postavimo za nekaj ur na hladno
- pripravimo preliv: zmrznjeno gozdno sadje skupaj z 10 g sladkorja kuhamo v ponvi toliko časa, da se zmehča in nastane gost sirup s koščki sadja, dodamo mu cimet
- Sedaj imate dve možnosti: prva je, da ga precedite in uporabite samo sirup, ki mu potem pri serviranju dodate sveže sadje. Lahko pa ga pustite, kot je, s koščki sadja.
- Postrežete in uživate