Cakepops s piškoti
Cakepops s piškoti. Enostavno, hitro in skoraj že preveč dobro, da bi bilo res. Namesto biskvita uporabite kar piškote, zmešajte s kremnim sirom, čokolado in ste že skoraj na cilju.

Cakepops sem vedno rad gledal v vitrinah po kavarnah in slaščičarnah. Pisani, ravno prav veliki grižljaji za ob skodelici dobrega kapučina. Mmm. Tokrat sem jih pripravil s polnozrnatimi piškoti Gran cereale. Božanski so, morate jih poskusiti.
Če jih slučajno ne pojeste v enem popoldnevu lahko počakajo tudi dan, dva v hladilniku.
Sestavine za cakepops:
- 250 g Gran cereale piškotov
- 130 g temne čokolade
- 100 g kremnega sira
- 40 g masla
- Žlica vanilijevega ekstrakta
- 200 g bele čokololade za preliv
- 50 ml smetane za stepanje
- Barvne mrvice za dekoracijo
Postopek:
- Piškote zmeljemo do finega v mešalniku.
- Temno čokolado stopimo nad vodno kopeljo in ji primešamo maslo. Vse dobro premešamo.
- Mešanici masla in čokolade primešamo še kremni sir in vanilijo, na koncu pa dodamo še mlete piškote.
- Dobro premešamo in oblikujemo kroglice za cakepopse.
- Kroglice postavimo v hladilnik in se lotimo preliva.
- Nad vodno kopeljo stopimo belo čokolado, smetano pa nekoliko segrejemo.
- Čokolado in toplo smetano premešamo.
- Koglice oblijemo s čokoladnim prelivom, vanje zabodemo palčke in jih posipamo z mrvicami.
- Ohladimo in postrežemo.
Nasveti:
Uporabite polnozrnate piškote in jih s pomočjo mešalnika zmeljite res do finega. Če želite v cakepopsih nekaj malega hrustljavih piškotov pa si jih nekaj prihranite, jih nadrobite na manjše koščke in potem te vmešajte v maso.
Cakepopse popolnoma ohladite preden jih oblivate s čokolado.
Morda vam bo všeč tudi kapučino mousse torta s kavo in belo čokolado.
Dober tek!