Cakepops s piškoti. Enostavno, hitro in skoraj že preveč dobro, da bi bilo res. Namesto biskvita uporabite kar piškote, zmešajte s kremnim sirom, čokolado in ste že skoraj na cilju.

Cakepops sem vedno rad gledal v vitrinah po kavarnah in slaščičarnah. Pisani, ravno prav veliki grižljaji za ob skodelici dobrega kapučina. Mmm. Tokrat sem jih pripravil s polnozrnatimi piškoti Gran cereale v sodelovanju z Mercatorjem. Božanski so, morate jih poskusiti.

Če jih slučajno ne pojeste v enem popoldnevu lahko počakajo tudi dan, dva v hladilniku.

Sestavine za cakepops:

  • 250 g Gran cereale piškotov
  • 130 g temne čokolade
  • 100 g kremnega sira
  • 40 g masla
  • Žlica vanilijevega ekstrakta
  • 200 g bele čokololade za preliv
  • 50 ml smetane za stepanje
  • Barvne mrvice za dekoracijo

Postopek:

  1. Piškote zmeljemo do finega v mešalniku.
  2. Temno čokolado stopimo nad vodno kopeljo in ji primešamo maslo. Vse dobro premešamo.
  3. Mešanici masla in čokolade primešamo še kremni sir in vanilijo, na koncu pa dodamo še mlete piškote.
  4. Dobro premešamo in oblikujemo kroglice za cakepopse.
  5. Kroglice postavimo v hladilnik in se lotimo preliva.
  6. Nad vodno kopeljo stopimo belo čokolado, smetano pa nekoliko segrejemo.
  7. Čokolado in toplo smetano premešamo.
  8. Koglice oblijemo s čokoladnim prelivom, vanje zabodemo palčke in jih posipamo z mrvicami.
  9. Ohladimo in postrežemo.

Nasveti:

Uporabite polnozrnate piškote in jih s pomočjo mešalnika zmeljite res do finega. Če želite v cakepopsih nekaj malega hrustljavih piškotov pa si jih nekaj prihranite, jih nadrobite na manjše koščke in potem te vmešajte v maso.

Cakepopse popolnoma ohladite preden jih oblivate s čokolado.

Morda vam bo všeč tudi kapučino mousse torta s kavo in belo čokolado.

Dober tek!