Japonska pita treh sestavin

Japonska pita iz treh sestavin

Japonska pita iz treh sestavin je kot mali pekovski čudež, ko nam zadiši sladko. Ima prijetno kremno teksturo, je ravno prav sladka in ne pretežka za pojesti ali speči.

Japonska pita treh sestavin

Japonska pita iz treh sestavin je sestavljena iz jajc, kremnega sira in dobre bele čokolade. Da bo pita čim bolj rahla in kremna jo je priporočljivo peči v vodni kopeli, pa vendar ne bo konec sveta, če jo spečemo le v pekaču.

Količina: 6 kosov / Čas priprave: 40 minut / Zahtevnost: 1 od 5

Sestavine:

  • 150 g bele čokolade
  • 3 jajca
  • 150 g kremnega sira

Priprava:

  1. Pripravimo tortni pekač s snemljivim dnom (18 cm). Notranjost pekača premažemo z maslom/oljem, stranice in dno pekača obložimo s papirjem za peko. Zunanje dno tortnega pekača oblečemo v alu folijo, da preprečimo vdor vode. Tortni pekač postavimo v večji pekač (20 x 30 cm ) saj bomo pito kuhali v vodni kopeli.
  2. Pečico segrejemo na 170 °C.
  3. Belo čokolado nadrobimo na manjše koščke in jo stresemo v stekleno skledo. Skledo postavimo nad lonec vrele vode (vodna kopel) in jo stopimo.
  4. Nato ločimo jajca na rumenjake in beljake.
  5. K stopljeni beli čokoladi primešamo kremni sir, da dobimo gladko kremo.
  6. Dodamo rumenjake in dobro premešamo.
  7. Beljake stepemo do čvrstih vrhov in jih nežno vmešamo v čokoladno maso.
  8. Maso vlijemo v pripravljen pekač in ga postavimo v pečico. V večji pekač nalijemo toliko vroče vode, da sega do polovice višine pekača.
  9. Pito pečemo 25-30 minut nato ugasnemo pečico in pustimo v pito stati še 15 minut v zaprti pečici.
  10. Pito ohladimo v pekaču nato jo vzamemo ven in postrežemo.

Nasveti:

Za pripravo pite priporočam, da so sestavine sobne temperature.

KLIKNI IN Oceni recept

Tvoja ocena šteje…

Poglejte tudi